language
FI
EN

Arto Sivonen

Kaupunkikulttuuriaktivisti ja markkinointisuunnittelilja Arto Sivonen on luovan suunnittelutoimisto Måndagin perustaja.

Isännöin paljon matkailijoita vuosittain ja useimmat ohjaan samantien saunan lauteille. Enkä vain yhteen vaan testaamaan useampaa koska jokaisella saunalla on oma tunnelmansa ja erityispiirteensä.

1. Perinteistä kaupunkisaunaa kannattaa lähteä testaamaan Arlaan, Sauna Hermanniin tai Kotiharjuun.

2. Uusi ja urbaani vaihtoehto löytyy Kulttuurisaunasta ja Löylystä. Jokerina Sompasauna. Kaikki sopivat myös uimareille.

3. Klassinen ja historiallinen vaihtoehto on tietysti Yrjönkadun uimahalli. Toisenlaista historian havinaa löytää Kaurilan saunan lauteilta, joka on vanha puusauna Meilahdessa.

Mennään ulos syömään! Helsingin ruokaskene kehittyy huimaa tahtia ja kiinnostavia ravintoloita pursuaa. Sen lisäksi meiltä löytyy hienoja paikkoja kattaa illallinen ulos. Hae ainekset kauppahalleista ja valitse joku näistä:

1. Lapinlahden kalliot ja ilta-aurinko. Rauhallinen ja kaunis paikka, keskustan ytimessä. Kannattaa käydä uimassa väliilä.

2. Talvipuutarha. Kata brunssi palmujen alle kauniiseen kasvihuoneesen. Satoi tai paistoi, Kaisaniemessä on aina kesä. Hammarskjöldintie 1

3. Historian havinaa. Suunnista Kruunuvuoren hylätyille huviloille ja Vartiosaaren viikinkikallioille.

Kutsu itsesi kylään! Parhaiten pääset kaupungin sykkeeseen mukaan jos pääset vierailemaan kodeissa ja tapaamaan sitä kautta kiinnostavia ihmisiä. Tutustuminen suomalaiseen voi vielä aikaa joten netin kautta löytyy helpostusta.

1. Asuntovaihto on hauska ja kiinnostava tapa matkustaa, testaa sieltä ainakin www.homeforexchange.com tai www.lovehomeswap.com.

2. Couchsurfing on klassinen tapa päästä majailemaan paikallisen sohvalle. Toimii edelleen hyvin myös tutustumiseen.

3. Paras tapa on yhdistää nämä molemmat. Vaihda asuntoa Helsinkiin ja kutsu Couchsurfingin kautta paikalliset kylään!