language
FI
EN

​Löyly ja Kaurila - Helsingin runsaan saunatarjonnan äärilaidat

Kesän 2016 uusin saunatulokas on isosti maailmallakin noteerattu Hernesaarenrannan Löyly. Arkkitehtuurinsakin puolesta näkemisen arvoinen Löyly on samalla ravintola ja yökerho sekä perinteinen sauna. Löylystä on hetkessä tullut kaupungin uusi näyttäytymispaikka, isolla terassilla riittää tilaa aamusta pitkälle iltaan.

Löylyn savu- tai puusaunassa voit saunoa kahdella tavalla, yleisessä tai yksityisessä saunassa. Voit varata saunavuoron ennakkoon tai mennä paikan päälle ilman varausta. Pääset saunomaan samantien, jos vain tilaa löytyy.

Toisenlaista suomalaista saunakokemusta tarjoaa 1800-luvulta peräisin oleva Kaurilan sauna Seurasaaren Huvila Meilahdessa. Vanhanajan puusaunassa saunotaan totta kai kynttilän valossa, ilman sähköä. Saunan jälkeen voit pellavapyyhkeseen kietoutuneena rentoutua omia makkaroita puutakassa grillaten. Saunojille tarjolla myös uunituoretta leipää.

Kaurilan saunassa on alkuviikosta miesten ja naisten yleiset lenkkisaunavuorot, joihin pitää ostaa vuoro etukäteen. Sauna on myös mitä mainioin tilaussauna pienelle porukalle.

Helsingissä riittää julkisia saunoja jokaiseen makuun ja julkinen saunominen on niin iso osa helsinkiläisyyttä, että se kannattaa kokea omalla tavallaan. Laajan listan julkisista saunoista löydät Visit Helsingin sivuilta.

Kaurilan sauna, Heikinniementie 9. kaurilansauna.fi
Löyly, Hernesaarenranta 3. loylyhelsinki.fi

Kuvat: Löyly Facebook, Kaurilan Sauna Facebook