language
FI
EN

​Puttenheim

Putte’s Bar and Pizza eli "Putte" on vain muutaman vuoden vanha, mutta jo nyt yksi Helsingin klassikkobaareista. Pizzojen salaisuus on niiden yksinkertaisuus. Resepti löydettiin pitkän tutkimusmatkan jälkeen New Yorkista. Putte on lapsiystävällinen baarin ja ravintolan sekoitus, jonka keittiö on auki poikkeuksellisen myöhään.

Yksi erityinen syy suunnata Putteen on sen nykytaidekokoelma. Omistaja Antto Melasniemi on koonnut vuosien aikana ravintolan seinille suomalaista korkeatasoista nykytaidetta. ”Puttenheimin” seinät pullistelevat jo, mutta niitä vasten nojaa kääreissä olevia, ripustusta odottavia teoksia. Taidekokoelma sisältää mm. Rauha Mäkilän, Otto Karvosen, Jouko Lehtolan, EGSin, Sami Lukkarisen ja Klaus Haapaniemen teoksia.

Antto Melasniemi on kiehtova kokki, jolla on lisäksi Helsingissä kaksi kotimaiseen kausiruokaan erikoistunutta laaturavintolaa Kuurna ja Finne. Hän tekee kansainvälisillä designweekeilla ja taidemessuilla ruokaan ja kulttuuriinliittyviä tapahtumia, ja ennen ravintoloitsijan uraa hän oli suositun HIM-hevimetalliyhtyeen kosketinsoittaja.

Putters Bar And Pizza
Kalevankau 6

puttes.fi Kuva: Putte's