language
FI
EN

Anu Partanen

Anu Partanen on Suomesta kotoisin oleva toimittaja, joka työskentelee nykyään New Yorkissa. Hän on asunut Yhdysvalloissa vuodesta 2008, ja hän on kirjoittanut muun muassa New York Timesiin, The Atlanticiin sekä Fortuneen. Hänen teoksensa "The Nordic Theory of Everything: In Search of a Better Life" vertailee arkielämää Yhdysvalloissa ja elämää Pohjoismaissa.

1. Espoon rantaraitti

Helsinki ja Espoo ovat viime vuosina luoneet upeita uusia kävely- ja pyöräteitä, ja tämä on suosikkini: Espoon rantaraitti. Kävely- tai pyöräretken voi aloittaa Helsingin keskustasta ja jatkaa sitten rantaa pitkin upeaa rannikkomaisemaa ihaillen. Reitti vie pois kaupungin vilinästä hiljaisten metsikköjen ja rantojen keskelle. Reitin varrella voi pysähtyä kahville merenrantakahviloihin, uimaan jollekin monista yleisistä rannoista tai tehdä vaikka lauttamatkan läheisille saarille. Hae pyöräreittikartta Esplanadin matkailuinfosta ja lähde matkaan.
Rantaraitti

2. Mekkomania

Rakas ystäväni Mari toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja avasi vintageliikkeen. Liike sijaitsee Kalliossa ja on nimeltään Mekkomania. Hänellä on aina upea valikoima naisten vaatteita ja asusteita 1930–80-luvuilta ja hän on erikoistunut suomalaiseen vintagemuotiin. Liikkeestä löytyy aina aarteita muun muassa Marimekolta ja Vuokolta.
Fleminginkatu 12 b
facebook.com/Mekkomania

3. B-Side Bar

Teurastamon alue Kalasatamassa oli ennen vain varasto- ja tukkuliikealuetta, mutta nyt sen rakennuksista löytyy laaja kirjo ravintoloita, baareja ja jopa Sideways-festivaali. Kesällä, kun pohjoisen taivaat ovat valkeita pitkälle yöhön, alueen terassit ovat auki myöhään. Minun suosikkipaikkani Teurastamolla on B-Side Bar, jonka karu ilme ja vihreät kaakelit muistuttavat paikalla sijainneesta työläisten saunasta. Baari on paikallisten elokuvantekijöiden omistama ja erikoistunut amerikkalaisiin viskeihin. Naapurissa sijaitseva sisarravintola B-Smokery tarjoilee mahtavaa ja autenttista grilliruokaa. Baarin henkilökunta on erittäin kansainvälistä.
Työpajankatu 2
facebook.com/bsideHKI/
facebook.com/bsmokery

anupartanen.com Photo: Kristiina Wilson