language
FI
EN

Lätty Helsinki

Lätty Helsinki on telttakahvila Fredantorilla, Helsingin ainoalla italialaistyylisellä piazzalla. Nimensä mukaisesti Lätty tarjoaa lettuja ja sen konsepti on yksinkertainen: letut paistetaan ranskalaisella ohukaispannulla ja täytteet vaihtelevat makeasta suolaiseen. Tarjolla on myös makean ja suolaisen yhdistelmiä, kuten sulaa cheddaria ja tuoreilla kirsikoilla. Aamuisin Lätty Helsinki tarjoaa puuroa ja pitkopullaa saa pitkin päivää. Omistaja, vintagediileri Samuli Simula, leikkaa vyötäröllä roikkuvalla veitsellään juuri sen kokoisen pullasiivun kuin asiakas haluaa. Päälle laitetaan voita.

Samulin päivä alkaa klo 5.25 säätilan tarkistuksella. Teltta kohoaa, ellei ole rankkasade. Päivän aikana Lätty Helsingissä piipahtaa niin alueella asuva sijoituspankin toimitusjohtaja kuin vieressä työskentelevä designtoimiston väki. Lettutaikinaa menee päivässä 10 litraa ja työpäivä venyy 14 tuntiseksi. Omistajan intohimoisesta suhtautumisesta kertoo myös elävä ruokalista: toisinaan lättyihin saa yllätystäytteitä, kuten tryffeliä.

Huhujen mukaan syyskuussa, Helsinki Design Weekin aikana, Lätty Helsinki ja sen vieressä sijaitseva arkkitehtitoimisto yhdistävät voimansa ja torikahvilan käyttöön rakennetaan pieni paviljonki.