language
FI
EN

Laura Kolbe

Laura Kolbe on suomalainen historiantutkija, Helsingin yliopiston Euroopan historian professori ja Helsingin kaupunginvaltuutettu. Kolbe on kirjoittanut lukuisia kirjoja Helsingin historiasta ja on mm. mukana järjestämässä historiallisia Helsinki Walks -kävelykierroksia.

1. Suomenlinna

Kävely saarella on kuin hyppäys Itämeren historiaan ja Suomenlahden geopolitiikkaan. Sotilasalue ja sen vallit muistuttavat Suomen ja Helsingin sotamenneisyydestä idän ja lännen välimaastossa. Tänään UNESCO:n maailmanperintökohde on viehättävä matkailu- ja kulttuuriperintökohde, vierailun arvoinen kaikkina vuodenaikoina.
suomenlinna.fi

2. Uspenskin katedraali

Katedraali ja alue sen ympärillä, Katajanokka, kertovat Helsingin kasvusta monikieliseksi suurkaupungiksi 1800-luvulla. Katedraali, joka siunattiin käyttöönsä 1868, muistuttaa "venäläisestä Helsingistä" ja se on Länsi-Euroopan suurin ortodoksinen kirkko. Kirkko on pääkaupungin maamerkki, yhdessä Tuomiokirkon kanssa.
Pormestarinrinne 1
Uspenskin katedraali Visit Helsingin sivuilla

3. Hämeentie

Ratiovaunu numero 6 vie Hämeentielle, Helsingin varhaisen ja teollisen historian (mm Arabian tehtaat, Tekniikanmuseo) ytimeen. Tien alkupäässä on Kumpulan kenttä jossa ylioppilaat ensimmäistä kertaa lauloivat Suomen kansallislauluksi muodostuneen Maamme-laulun 1848. Tänään Hämeentien tuntumassa on kiinnostavia asuinalueita ja kokeilevaa asuntoarkkitehtuuria.
Arabianranta.fi

4. Metro

Helsingin suurkaupunkiasemaa alleviivaa metron rakentaminen sotien jälkeen. Euroopan lyhyin metrolinja vie kiinnostaviin itäisiin kaupunginosiin ja kauppakeskuksiin. Hakaniemi on perinteinen työväenliikkeen kaupunginosa; Kulosaari on englantilaistyyppinen puutarhakaupunki; Herttoniemi rakennettiin 1950-luvulla; Itäkeskuksessa kohtaat "koko maailman" ja Vuosaarta rakennettaan edelleen 2000-luvun mallikaupungiksi.
hsl.fi

5. Fleuriste

Helsingin parhaat korvapuustit ja makeat piirakat löytyvät Uudenmaankadun pienestä ja elegantista kahvilasta, jonka ilmapiirissä yhdistyvät urbaani olohuonetunnelma ja isoäidin keittiön tuoksumaailma. Kahvin ääressä voi ihailla vastapäätä olevaa komeaa jugendrakennusta, jossa majailee merkittävä kustannustalo Otava. (Fleuriste lomailee 3.-18.7.2016)
Uudenmaankatu 13
Facebook
Fleuriste.fi