language
FI
EN

Rauha Mäkilä

Rauha Mäkilä (s. 1980) on tällä hetkellä yksi mielenkiintoisimmista suomalaisista taidemaalareista. Mäkilän teoksia on mm. Kiasman, Emman ja Wihurin säätiön kokoelmissa.

ATENEUM

Ateneum on yksi suosikkimuseoistani. Rakennus on kaunis, rauhallinen sekä historian sisällään pitävä, mutta silti myös raikas. Mielettömän monikerroksinen Alice Neelin näyttely (10.6.2016 - 2.10.2016 ) on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Neel (1900- 1984) oli yksi 1900-luvun merkittävimmistä amerikkalaisista taidemaalareista. Suomen taiteen tarina (18.3.2016 - 31.12.2020 ) tuo uudessa valossa esille klassikot ja raikas ripustus rinnastaa hienosti kotimaiset ja kansainväiset mestariteokset.

Kaivokatu 2
ateneum.fi

PUOTINHARJUN PUHOS

1965 avattu ostoskeskus Itäkeskuksessa tuo virkistävää vaihtelua ruokakauppassa käymiseen laajoine valikoimineen. Cash Store ja Fida Lähetystori ovat myös yllättäviä löytöjä täynnä. Vieressä on myös kulttuurikeskus Stoa, joka pitää sisällään laajan valikoiman vierailun arvoisia tapahtumia. Stoassa siaitsee myös Itäkeskuksen kirjasto, mikä on ollut rakas paikka minulle lapsuudesta asti.
Kasteholmantie 2
Puotinharjun Puhos

GALLERIAKIERROS

Suurin osa Helsingin gallerioista sulkee ovensa heinäkuuksi. Poikkeuksen tekee ainakin Galleria Huuto Jätkäsaaressa. Heinäkuussa Huudon Jätkä 1:ssä aukeaa Jesse Avdeikovin näyttely. Elokuussa herätään taas kesähorroksesta kulttuurin pariin ja galleriat avaavat ovensa. Jätkäsaaren Huudossa käydessä on mukava myös poiketa Sicissa ja Forum Boxissa. Ruttopuiston kulmilla on myös mukava rypäs käymisen arvoisia gallerioita, mm. Anhava, Helsinki Contemporary, Galleria Heino, Galerie Forsblom ja Galleria Sinne. Plussaa tietenkin on myös se, että gallerioissa käynti on ilmaista lystiä.

ITÄ-HELSINKI

Metsät, uimarannat, ostarit ja ihmiset! Kannattaa tutustua vaikka Kontulan ostarin ruokaravintoloihin, Puotilan kartanon tarjontaan ja Rio-kahvilaan Roihuvuoressa, unohtamatta kuitenkaan Kallahden uimarantaa.