language
FI
EN

Anna Järvinen

Anna Järvinen on Helsingissä syntynyt tukholmalainen säveltäjä, sanoittaja, laulaja ja taiteilija. Hän on julkaissut neljä soololevyä (Jag fick feeling 2007, Man var bland molnen 2009, Anna själv tredje 2011, Buren 2015) ja rakastaa juuri nyt eniten Jim Cumminsin ideoita.

Helsinki oli ennen myös minun kaupunkini, kun vietin kesälomani siellä. Nykyään en ehdi käydä Helsingissä niin usein kuin haluaisin, mutta tunteet kaupunkia kohtaan ovat samat.

BULEVARDI

Kesällä rakastan Bulevardin varjoa, asfalttia ja koloista kiveä. Ostin 16-vuotiaana pikkukaupasta Bulevardilta roosan takin, joka minulla on päällä ensimmäisen soololevyni kannessa ja kävin usein kahvilla Ekbergillä mummoni kanssa. Yksi parhaista lauluistani on nimeltään Bulevarden.
cafeekberg.fi

HIETSUN KIRPPUTORI

Hietsun kirpputorilla olen myynyt monet kesät tavaroita sukulaisteni kanssa ja sieltä olen myös ostanut suurimman osan Tukholman keittiökaappini täyttävistä lasiesineistä. Lähettyvillä asui rakas Aili-mummoni seitsemännessä kerroksessa, sumu seuranaan.
Lönnrotinkatu 34
hietsunkirppis.fi

KIRJASTOT JA KIRJAKAUPAT

Kirjastot ja kirjakaupat ovat aina olleet lempipaikkojani ja rakastan vieläkin Akateemista kirjakauppaa Stockmannia vastapäätä, puhumattakaan sen ihanasta Café Aallosta. Toisella puolella Espaa olevassa Richardinkadun kirjastossa opiskelin lakia ja taidehistoriaa. Yliopiston kirjastossa olen käynyt kerran, taidehistorioitsijoiden kanssa, tai sitten siitä näytettiin meille kuvia ja luulen ainakin olleeni siellä; me kaikki joka tapauksessa ihastuimme siihen valtavasti!
akateeminen.com
helmet.fi

TUOMIOKIRKKO JA KAUPPATORI

Oleskelin eniten yksin Helsingissä (joka ei ole minun "stadi", kun taas Tukholma on "stan") ja tietysti istuin joskus Tuomiokirkon portailla kirjoittamassa päiväkirjaani ja nautin merestä, på behörigt avstånd, miten sen nyt suomeksi sanoisi. Kauppatorilta ostettettiin mansikoita. Mansikat suomalaisen jäätelön kera mummolan Kaj Frankin savunvärisistä lasikulhoista nautittuna muodostavat yhä sen täydellisen kesän, jota nykyään on vaikea löytää mistään. Woody Allenin Manhattanin näin 14-vuotiaana ulkona Senaatintorin ja Espan välisellä Sofiankadulla.
Tuomiokirkko
Kauppatori

ITÄ-HELSINKI

Keskikaupungin vanhempi arkkitehtuuri on Helsingissä painavampi, ikään kuin se haluaisi kertoa Helsingin vaikeista vuosista, se herättää mielikuvituksen. Eniten vietin ennen aikaani Itä-Helsingissä: Roihuvuoressa, Laajasalossa, Jollaksessa ja Kulosaaressa, jossa sukuni asuu. Sieltä on jäänyt mieleen jalkakäytävät, pionit, ruusut, tiili, hiekkarannan karheus ja lepät.