language
FI
EN

​Leikkipuistoja Helsingin keskustassa

Kauniista kesäpäivästä on ihana nauttia leikkipuistossa. Helsingissä on useita leikkipuistoja, joissa saa keikkua, kieppua, hyppiä ja kiipeillä pienen sydämen kyllyydestä.

1. TÖÖLÖNLAHDEN LEIKKIPAIKKA

Töölönlahdelle, aivan ydinkeskustan tuntumaan, keväällä 2016 avattu hieno leikkipuisto viihdyttää lapsia upeissa maisemissa. Vetonaulana toimii seinäkiipeilykuutio, mutta taitoja voi hioa myös perinteisissä keinuissa ja kiipeilytelineissä. Lähistöllä sijaitsee useita kahviloita ja ravintoloita. Varoitus! Aikuisetkin saattavat innostua. Töölönlahden eteläranta

2. LEIKKIPAIKKA KAIVOPUISTO

Kaivopuisto on yksi Helsingin tunnetuimmista, vanhimmista ja rakastetuimmista puistoista. Sen pinnanmuodot ovat vaihtelevia, puut vanhoja ja näköala merelle on piste iin päälle. Suosittua leikkikenttää koristaa upea Lohikäärme ja pylväiden nokassa kököttävät puiset pöllöt, merimetso ja kuningaskalastaja. Kentän vieressä on shakinpeluualue ja puiston yleisö-WC, lähistöllä on paljon jäätelökojuja.
Puistokatu 4

3. LEIKKIPAIKKA TÄHTITORNIN VUORI

Kaivopuiston Tähtitorninmäeltä on kauniit näköalat merelle. Yöllä Ursan tähtitornissa kiikaroidaan tähtiä – ota sinäkin kiikarit mukaan ja bongaa päivänvalossa vaikka Ruotsiin lipuvia laivoja.
Tähtitorninkatu 1

4. KOFFIN PUISTO, PUNAVUORI

Nikolai Sinebrychoff valitsi aikanaan Hietalahden panimonsa kotipaikaksi. Panimon ja talonsa kupeeseen Nikolai rakennutti pienen geometrisen puutarhan. Puistoa koristivat lammikot, näköalatasanne, viehättävät kukkaryhmät ja istuskelupaikat. Myöhemmin sinne rakennettiin myös kasvihuoneita. Tänä päivänä kauniissa Koffin puistossa on myös leikkipaikka, yleisö-WC ja kahvila Fanny.
Bulevardi 40

5. TEHTAANPUISTON LEIKKIPAIKKA

Tehtaanpuistossa sijaitsee monipuolinen ja iso leikkipuisto. Itäosassa on jalkapallokenttä, jota talvisin käytetään myös luisteluratana. Melkein vieressä sijaitsevassa Agricolan kirkossa toimii Cafe Agricola, jossa saa herkullisia lounaita ja välipaloja klo 17 asti.
Sepänkatu

6. POHJOISRANTA / LIISANPUISTIKKO

Liisanpuistikon leikkipuistossa näkee varsinkin sunnuntaisin paljon perheitä ulkoilemassa lastensa kanssa. Puiston vastareunoilta löytyvät terassibaari, kahvila ja yleisövessa. Pohjoisrannasta pääsee siltaa pitkin Tervasaaren ulkoilualueelle. Pohjoisrannassa on myös historiallisten puualusten ankkuripaikka Halkolaituri. Ne kannattaa katsastaa samalla reissulla.
Maurinkatu 5

Kuva: Rami Hanafi