language
FI
EN

Riitta Nelimarkka

Professori Riitta Nelimarkka on omaleimainen ja monipuolinen taiteilija, jonka tuotantoon kuuluu grafiikkaa, animaatiota, maalauksia, taide- ja runokirjoja, taidetekstiilejä ja laajoja näyttelykokonaisuuksia. Nelimarkan taiteelle ovat ominaista hehkuvat värit sekä persoonallisuuden herkkyys yhdistyneenä omaleimaiseen huumoriin ja älylliseen ironiaan. Taiteilija on myös tehnyt paljon tilaustöitä, mm. Suomen Tasavallan presidentin virka-asuntoon sijoitetut suurikokoiset "Con Calore" villamatot. Nelimarkan kuvataidetta, kuvituksia ja animaatioelokuvia on esitetty useilla kansainvälisillä festivaaleilla ja biennaaleissa, ja hän on saanut töistään lukuisia palkintoja ja kunniamainintoja. Tässä Riitta Nelimarkan vinkit kesäiseen Helsinkiin.

TÄHTITORNINMÄKI JA OBSERVATORIO

Kiihkeää uteliaisuutta nostattava hienosti opastettu tietopaketti.
observatorio.fi

SUOMENLINNA

Suomenlinna on aina vaikuttava paikka viedä retkelle ulkomaalaisia ystäviä.
suomenlinna.fi

KÄVELYRETKI EIRA - KAIVOPUISTO

Eira kauniine rakennuksineen ja Kaivopuiston ranta jäätelökioskeineen ja kahviloineen. Café Ursula harrastaa mainitsemisen arvoista hyväntekeväisyyttä ja Liuskasaaressa toimiva Skiffer on kuulu paratiisillisista pizzoistaan.
ursula.fi
skiffer.fi

MUSTIKKAMAA

Mustikkamaan ympärikävelyä, reitillä uuden Isoisänsillan kupeessa om hauska kahvila- ja ruokapaikka Bron.
Mustikkamaa

KÄVELY- TAI JUOKSURETKI: MEILAHTI, SEURASAARI JA HIETANIEMI

Lenkki Meilahdessa ja Seurasaaressa ja sieltä Hietaniemeen, jossa tyylikäästi kunnostettu Hietsun paviljonki. Paviljongin päädyssä on tekemä värikäs, Suomen ensimmäinen ja suurin 13 metriä pitkä ”glasaali”.

MUSEOT

Ateneum, Sinebrychoffin taidemuseo, Amos Anderson, HAM ja Designmuseo. Kaikki loistavia kansainvälisen tason museoita.
ateneum.fi
sinebrychoffintaidemuseo.fi
amosanderson.fi
hamhelsinki.fi
designmuseum.fi