language
FI
EN

Klubikulttuuri Helsingissä

Helsinkiläinen klubikulttuuri on elänyt nykyistä kukoistuskauttaan jo yli viisi vuotta. Sen kasvu on ajoittunut aikaan, jolloin kaupungin tapahtumallinen painopiste on siirtynyt keskustasta Kallioon ja levittäytynyt edelleen Vallilaan, Suvilahteen ja Kalasatamaan.

Kallion yöelämän kova ydin on Kuudennen Linjan, Kaikun, Stidilän ja Siltasen muodostama korttelimainen kokonaisuus Hämeentien varrella. Tärkeitä, joskin satunnaisempia tapahtumatiloja ovat Vallilan teollisuusalueen Ääniwalli sekä moninaiset epäviralliset klubitilat ympäri Helsingin niemeä. Kesällä elektroninen musiikki näyttelee merkittävää roolia mm. jo instituutioksi muodostuneella Flow Festivalilla sekä lukuisilla pienemmillä festivaaleilla.

Klubikulttuurin keskeisiä hahmoja Helsingissäkin ovat deejiit, promoottorit, tanssijat ja monenkirjavat yön kasvot. Monet Helsingistä ponnistaneet deejit ja muusikot tunnetaan myös maailmalla: tunnetuimpia nimiä kansainvälisillä areenoilla juuri nyt ovat Lil' Tony, Jaakko Eino Kalevi,Trevor Deep Jr ja K-X-P.

Kuudes Linja, Kaiku, Stidilä ja Siltanen
Hämeentie 13 (sisäänkäynti pihan puolelta Kaikukatu 4)
kuudeslinja.com
clubkaiku.fi
siltanen.org
facebook.com/stidila

Ääniwalli
Pälkäneentie 13
facebook.com/aaniwalli

Flow Festival
12.–14.8.2016 Suvilahti
flowfestival.com

Teksti ja kuva: Miltton Creative