language
FI
EN

Lasten kaupunki

Uusi Helsingin kaupunginmuseo kätkee sisälleen muksuille suunnatun Lasten kaupungin. Kerrankin museo, jossa kaikkea saa koskea! Kantakaupungin vanhimmassa talossa Helsingin menneisyys tulee tutuksi leikin varjolla: hyppää hevoskärryihin tai ohjaa laivaa 1700-luvun tunnelmissa. Mummolassa voit tutkia 1970-luvun esineitä tai katsoa televisiosta ajan suosikkiohjelmia. Viikonloppuisin mummolassa on myös mummo tai vaari kotona. Teatterissa pääsee kokeilemaan käsinukkeja ja hauskoja roolivaatteita.

Kaupunginmuseoon on aina ilmainen sisäänpääsy ja se on auki joka päivä. Hengaile aulassa, poikkea ostoksille museokauppaan tai katso vaikka vain yksi näyttely kerrallaan. Kesäisin on joka päivä pientä puuhaa lapsiperheille. Omatoimipajat ovat ilmaisia ja askartelemaan pääsee aina museon ollessa auki. Heinäkuussa kuvitetaan Helsinkiä huoneen seinälle ja elokuussa tehdään käpyolentoja.

Lastenvaunuille on katos sisäpihalla, jonne on kulku Aleksanterinkatu 16 porttikongin kautta. Vaunut voi jättää katokseen ja jatkaa suoraan pääovesta sisään. Museossa voi liikkua myös vaunuilla, sillä hissillä pääsee kaikkiin kerroksiin. Alakerrassa on eväidensyöntitila, jossa voi myös lämmittää ruokaa mikrossa. Samassa korttelissa sijaitsee useita ravintoloita ja kahviloita, El Fantiin pääsee suoraan museokaupasta.

Helsingin Kaupunginmuseo
Aleksanterinkatu 16


helsinginkaupunginmuseo.fi ​​​​ Kuva: Helsingin Kaupunginmuseo