language
FI
EN

Sadepäivän vinkit

Ulkona sataa ropisee, mutta tekemistä pitäisi keksiä? Keräsimme vinkit koko perheelle.

LASTEN KAUPUNKI

Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungissa riittää puuhasteltavaa ja samalla menneisyys tulee tutuksi leikin varjolla. Tutustu vanhaan kunnon mummolaan, leikki roolileikkejä teatterissa tai hyppää 1700-luvun hevoskärryjen ohjaksiin. Kaupunginmuseoon on aina ilmainen sisäänpääsy ja se on auki joka päivä, Helsingin kaupunginmuseo
Aleksanterinkatu 16
helsinginkaupunginmuseo.fi

TEATTERIMUSEO

Voit pukeutua rooliasuihin, dubata elokuvia tai pukeutua vartaloa muokkaaviin vaatteisiin.
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1
teatterimuseo.fi

KIRJASTOSSA VIIHTYY ILMAN KIRJOJAKIN

Kirjastot ovat muutakin kirjojen hautausmaita ja sateenpitopaikkoja. Niistä voi nykyään lainata yli 200 esinettä lautapeleistä luistimiin, mölkystä monoihin ja frisbeestä telttoihin. Toki voit myös perinteiseen tapaan lukea ja lainata kirjoja ja sarjakuvia sekä kuunnella ja ladata musiikkia. Aikuiset arvostavat laajaa aikakausilehtivalikoimaa.

Kirjastoissa on myös valmiiksi asennettuna pelitabletteja, joissa on suosittuja, ikärajattomia mobiilipelejä. Pelitabletit on suunnattu ensisijaisesti alle kouluikäisille lapsille ja pienille koululaisille.

Lapsille ja nuorille järjestetään myös tapahtumia. Osallistu kaverin kanssa vaikkapa kesän lukubingoon. Bingossa on tarkoitus lukemalla kerätä viiden suora ruudukkoon. Kun palautat täytetyn lomakkeen kirjastoon, osallistut samalla kirjapalkintojen arvontaan. Aikaa lukemiselle on koko kesäloma.
hel.fi

SNADI STADI

3000 neliön halli tarjoaa koko perheelle mahtavan valikoiman toimintaa: liikennepuisto, minielokuvateatteri, seikkailupuistot isoille ja pienille, jättihiekkalaatikko ja omat alueet street-lajeihin sekä palloiluun. Tapahtumalavalla esiintyy viikonloppuisin lasten suosikkeja. SnadiStadissa aikuisetkin saavat leikkiä!
Itämerenkatu 21
snadistadi.fi

RUSH FINLAND -TRAMPOLIINIPUISTO

Pomppiminen saa adrenaliinin virtaamaan ja se sopii kaiken ikäisille. Alueita on useita: monitoimi-, 3D-polttopallo-, aerobic- ja donkkaustrampoliinit. Reunoilla on kallistetut trampoliiniseinät, joten seinille hyppiminen on kirjaimellisestikin sallittua.
Valimotie 25
rushfinland.fi

SEALIFE

Merimaailma Sealifessa on valikoimaa katkaravuista piraijoihin. Miltä tuntuisi kävellä haiden alla tai tutustua saksiniekkojen päivään? Elämysaltaalla pääset tutkimaan eläimiä lähietäisyydeltä, jopa koskemaan hainmunakoteloa. Sealifen henkilökunta on aina paikalla kertomassa lisää eläinten ominaisuuksista.
Tivolitie 12
sealife.fi

LUONNONTIETEELLINEN KESKUSMUSEO LUOMUS

Kiinnostaako legendaarinen kaksipäinen vasikka, dinosauruksen luuranko vaiko massiivinen mammutti? Luomuksesta löytyvät nämä kaikki ja paljon muutakin kolmessa kerroksessa. Rakennuksen tunnistaa hirviveistoksesta ja museon parvekkeella asustavasta hassusta kirahviparista. Plussaa kivasta museokaupasta.
Pohjoinen Rautatiekatu 13
luomus.fi

MEGAZONE

Hauska, futuristinen ja supersuosittu sisällä pelattava laserpeli, joka sopii ikään ja kuntoon katsomatta kaikille seikkailunhaluisille. Pelialueena toimii hämärä, uv-valoin valaistu labyrinttimainen kaupunkitaisteluareena. Pelin tunnelmaa nostavat taustalla soiva musiikki, äänitehosteet ja kentällä viuhuvat lasersäteet. Barney Stinson tykkää, joten mikset sinäkin?
Salmisaaren liikuntakeskus, Energiakatu 3
megazone.fi

PAKENE AIKAA VASTAAN!

Helsingistä löytyy useita pakohuoneita eri vaikeusasteilla, jotka sopivat yli 11-vuotiaille. Tehtävät vaihtelevat helposta vaativaan. Miltä kuulostaisi lentokonekaappauksen selvittely kymmenessä kilometrissä tai haluatko pelastaa maailman ydinkatastrofilta?

Escape Room Korjaamo
Cultural Factory Korjaamo, Töölönkatu 51b

escaperoomkorjaamo.fi/

aMazed Games Room Escape
Köydenpunojankatu 4
amazed.fi

Room Escape Helsinki
Iso Roobertinkatu 17-19 A 1
roomescape.fi

EXITE Live Games
Katajanokankatu 4 A 17
Exite.fi

Kuva: Sea Life / Jussi Hellsten