language
FI
EN

Anne Salmela

Matkabloggaaja, matkailun ammattilainen ja metallimusiikin suurkuluttaja Anne Salmela haluaa nostaa Helsingin kartalle maailman metallipääkaupunkina. Englanninkielinen Helsingin metalliskeneä esittelevä Hellsinki for Headbangers –opas on suunnattu metallimusiikista kiinnostuneille matkailijoille ja Metallia matkassa –blogissa taas matkustellaan hevikansaa houkuttelevien kohteiden perässä ympäri maailmaa.

TUSKA OPEN AIR METAL FESTIVAL

Tuska on ehdoton suosikkitapahtumani Helsingissä ja yksi koko Suomen metalliskenen vuoden kohokohdista. Suvilahden vanhan sähkövoimalan ja kaasulaitoksen alue tarjoaa upeat ja perinteistä poikkeavat festaripuitteet ja on ollut mahtavaa nähdä, kuinka festivaali on vuosien mittaan kehittynyt eteenpäin. Parhaat festarimuistoni liittyvät juuri Tuskaan. Ensi vuonna festivaali järjestetään 20. kerran – innolla odotan, mitä kaikkea mahtavaa on luvassa!
tuska-festival.fi

HEVIMESTAT JA KLUBIFESTARIT

Helsinki on maailman metallipääkaupunki. Löytyy baaria ja keikkapaikkaa joka sormelle, ja melkein joka päivä jossakin keskustan menomestassa esiintyy bändi tai on muuta mielenkiintoista ohjelmaa. Erilaiset klubifestarit, joita järjestetään esimerkiksi Bar Bäkkärissä tai Nosturissa ovat kiva piristys varsinkin talvikaudella, kun kesän festareihin on vielä pitkä aika. Ennen keikkoja tai muuten vaan iltaa viettämässä on mukava käydä The Riffissä tai Basessa.
bakkari.fi
elmu.fi
theriff.fi
basebar.fi

ROCKBISTRO BAR LOOSISTER

Mukava ja lämmin rock-henkinen tunnelma houkuttelee paikalle kerta toisensa jälkeen nautiskelemaan juomasta, ruoasta ja hyvästä seurasta. Viime aikoina menu on painottunut hyvin kasvisruokailijoita palvelevaksi, mistä iso plussa!
Hämeentie 50
barloosister.fi

ENSIMMÄISEN MAAILMANSODAN AIKAISET LINNOITUKSET

Sotahistoriasta kiinnostuneille (ja miksei muillekin) ympäri pääkaupunkiseutua levittäytyneet ensimmäisen maailmansodan aikaiset linnoitukset tarjoavat mielenkiintoisia vierailu- ja ulkoilukohteita. Omat suosikkini sijaitsevat Itä-Helsingissä ja Itä-Vantaalla.
Linnoituksista Museoviraston sivuilla