language
FI
EN

Kallion ravintolat ja kahvilat

Kallion alueen aito ja elämänmakuinen tunnelma on aitoa helsinkiläisyyttä. Alun perin työväestön asuinalueena tunnettu ja tarunhohtoisen karu Kallio on nykyään profiloitunut erityisesti opiskelijoiden, taiteilijoiden, nuorten aikuisten, eri vaihtoehtokulttuurien ja aitojen helsinkiläisten värittämäksi kaupunginosaksi. Kallio on pullollaan baareja, kuppiloita ja pieniä kivijalkaliikkeitä, tässä vinkit Kallion parhaisiin ruokapaikkoihin ja kahviloihin.

ALPPITORI

Punavuoressa sijaitsevan Ravintola Torin sisar AlppiTori on rento helsinkiläinen ravintola. Tori lihapullat jallukastikkeella ovat klassikko, tarjolla myös paljon kasvisvaihtoehtoja. AlppiTori sijaitsee Kulttuuritalon naapurissa, Alppilan puolella.
Kirstinkatu 15
ravintolatori.fi

BEAR PARK CAFE & KULMA

Karhupuiston lippakioski sen elävine terasseineen on eittämättä yksi kaupungin rakastetuimmista lippakioskeista. Bear Park Cafe aloitti vuonna 2002 pienenä kesäkioskina. Kioski avattiin keväällä 2003. Sen jälkeen kauniista Karhupuistosta on tullut Helsingin yksi tärkeimmistä gay-ikoneista! Homokioski on toiminut jo 14 vuotta - satoi tai paistoi.

Syksyllä 2009 Bear Park Cafe avasi toisen kahvilansa Agricolankadun ja Kaarlenkadun kulmaan. Kulmakahviosta on tullut kohtauspaikka kaikenlaisille ihmisille - nuorille ja vanhoille, homoille ja keille tahansa!
Karhupuisto ja Agricolankatu 13
kulmakahvio.fi

CODLE

Tavalliselta huoltoasemakahvilalta näyttävä Codle on yksi Kallion suuria salaisuuksia. Vietnamilaisesta kahvila-ravintolasta saa nimittäin kaupungin parhaan pho-keiton ja vieläpä edulliseen hintaan.
Hämeentie 21
facebook.com/CodleHelsinki

DÖNER HARJU

Kahden huippukokin perustama suosittu ja tunnelmallinen döner-paikka. Hyvät kasvis- ja vegaanivaihtoehdot.
Fleminginkatu 23
donerharju.fi

FAFA'S

Tuoreista raaka-aineista tehtyjä falafel- ja pita-annoksia, jotka ovat valloittaneet monen herkuttelijan sydämen. Suuren suosion saavuttanut Fafa’s on myös laajentanut eri puolille Suomea,
Vilhovuorenkatu 10
fafas.fi

GOOD LIFE COFFEE

Yksi Helsingin laadukkaimmista ja intohimoisimmin kahviinsa suhtautuvista kahviloista. Good Life Coffee on myös kahvipaahtimo, jonka kahvia saa monista muistakin kaupungin kahviloista.
Kolmas linja 17
goodlifecoffee.fi

IPI KULMAKUPPILA

Mukava kahvila, josta löytyy hyvät aamiaiset ja lounaat sekä lauantaisin brunssi. Porthaninkatu 13
ipikulmakuppila.fi

JUTTUTUPA

Elämänmakuinen Juttutupa on yksi Helsingin vanhimpia ravintoloita, sen juuret ulottuvat aina vuoteen 1884 saakka. Kansanomaiseen ravintolaan mahtuvat sulassa sovussa tavalliset helsinkiläiset, kulttuuri-ihmiset, poliitikot ja hienommatkin seurueet. Ruoka on konstailematonta ja olut sekä viini virtaa. Juttutuvassa on myös hieno keikkatarjonta. Säästöpankinranta 6
juttutupa.fi

KAHVILA SÄVY

Erinomaisen viihtyisä kahvila, joka New York Timeskin nosti suosituksekseen Helsinki-artikkelissaan.
Aleksis Kiven katu 21
kahvilasävy.fi

LIE MI

Vietnamilainen ravintola Lie Mi sijaitsee ravintola Siltasen yhteydessä. Siltanen on ollut jo muutaman vuoden ajan yksi suosituimmista illanviettopaikoista Kalliossa. Ruokaa saa myöhään iltaan.
Hämeentie 13b
liemi.fi

LOUNG3

Intiimi ja korkealaatuinen ravintola Kolmannella linjalla, jossa urbaani kalliolaisuus lähestyy fine diningia.
Kolmas linja 18
ravintolaloung3.com

LEMON GRASS

Kolmannen linjan supersuosittu thaimaalainen ravintola.
Kolmas linja 12
eat.fi/fi/helsinki/lemon-grass

MERIPAVILJONKI

Uusi kelluva ravintola Hakaniemen rannassa, joka keskittyy pääasiassa kalaruokiin.
Säästöpankinranta 3
ravintolameripaviljonki.fi

MOKO MARKET CAFÉ & STORE

Sisustusmyymälä ja kahvila sekä mainio lounasravintola, lauantaisin myös brunssi.
Vilhovuorenkatu 11
Moko.fi

PELMENIT

Kallion konstailematon venäläinen ravintola, täydellistä kotiruokaa ja autenttinen tunnelma.
Kustaankatu 7
eat.fi/helsinki/pelmenit

ROCKBISTRO BAR LOOSISTER

Bar Loosister Legendaarisen rockbaari Loosen sisarravintola Kurvissa, josta löytyy mm. laadukkaita pizzoja ja hyvät kasvisvaihtoehdot. Poikkea vaikka pelkälle oluelle, rokki soi aina.
Hämeentie 50
barloosister.fi

ROOTS HELSINKI

Kesäkuussa 2016 Vaasankadulle auennut uusi vegaaninen kahvila ja joogastudio on ehtinyt hurmata jo monet.
Vaasankatu 14
rootshelsinki.fi

SANDRO

Huippukokki Richard McCormickin loihtima menu, joka jaksaa ihastuttaa ja yllättää. Makuja Beirutista Balkanille. Lauantaisin kasvis- ja vegaanibrunssi, sunnuntaisin brunssilla myös lihaa.
Kolmas linja 17
sandro.fi

SOI SOI

Kasvisravintola, joka keskittyy hampurilaisiin ja pikaruokaan.
Vaasankatu 9
soisoi.fi

SOUP

Kahden brittiläisen kaveruksen Runeberginkadulle Töölöön perustama Soup laajensi myös Kallioon. Lounasravintola tarjoilee kaupungin maukkaimmat keitot, aina kasvista - suurin osa keitoista myös vegaanisia.
Vilhovuorenkatu 7-9
facebook.com/souphelsinki
soup.fi

STREET GASTRO

Street Gastro lähti liikkeelle omistajiensa Pertin ja Pasin halusta tuoda uusi katuruokatyyli Suomeen. Näin syntyi premium-sandwichejä tarjoileva ruokavaunu. Pertti ja Pasi ovat ansainneet kannuksensa mm. Chez Dominiquessa, G. W. Sundmansilla, Olossa ja Pure Bistrossa. Nyt heillä on Helsingissä jo viisi ravintolaa.
Vaasankatu 13
Streetgastro.fi

TENHO RESTOBAR

Erinomaista pizzaa, salaattia ja tapaksia sekä mielenkiintoisia musiikki-iltoja klassisesta jatsiin ja folkista indieen.
Helsinginkatu 15, toinen kerros
ravintolatenho.fi

TUK TUK

Vaasankadun pieni, mutta kokemisen arvoinen thaimaalainen.
Vaasankatu 19
Facebook

Kuva: Jussi Hellsten