language
FI
EN

Torikortteleiden uusia kauppoja ja kahviloita

Torikorttelit on Kauppatorin ja Senaatintorin välissä henkiin heräävä Helsingin uusi vanha kaupunki. Historiallinen alue, jossa luodaan ja eletään uutta Helsinkiä. Torikortteleihin on auennut viime aikoina jälleen uusia tarkistamisen arvoisia kauppoja ja kahviloita.

KAUPPOJA:

LUMOAN STORE

Kotimainen Lumoan tunnetaan ihanista pitsikauluksellisista mekoista ja uniikeista hopeakoruista. Brändi keskittyy "hitaaseen muotiin", jonka keskiössä ovat ajattomat mallit. Lumoan panostaa tuotteissaan eettisyyteen ja ekologisuuteen.
Katariinankatu 1
lumoan.fi

TAIGA COLORS

Designmallisto, josta löytyy sisustustuotteita ja laukkuja. Taiga Colorsissa myydään Suomessa valmistettuja tuotteita iPad-suojista olkalaukkuihin ja sisustustyynyistä säkkituoleihin tai valoverhoihin. Kuoseissa löytyy kolme teemaa: Suomen luonto, sademetsä ja urbaani Helsinki.
Unioninkatu 28
taigacolors.fi

SIENA

Värikäs ja iloinen Siena tarjoilee laajassa kirjossa Suomessa valmistettuja, muotoilu- ja käsityöalan osaajien tuotteita. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia, jotka on pääosin tuotettu kierrätys- ja luonnonmateriaaleissa.
Aleksanterinkatu 26
sienahelsinki.fi

SWEET STORY CANDY FACTORY

Karkkitehtaan valikoimiin kuuluvat niin Muumi-karkit, kuvioidut makeiset - myös sokerittomina - ja tarkoin varjellulla teknologialla valmistetut kuviosokerit. Kaikki tuotteet ovat ensisijaisesti käsintehtyjä, useimmat paikanpäällä.
Katariinankatu 3
sweetstory.fi


KAHVILOITA:

CAFE KÖKET

Köket on hauska kahvila ja suosittu brunssiravintola, joka sijaitsee historiallisessa Kiseleffin talossa. Tarjolla on raikasta aamupalaa, lounasta ja illalla lautasannoksittain simppeliä skandinaavista ruokaa. Köket on avoinna vuoden jokaisena päivänä!
Aleksanterinkatu 28 / Unioninkatu 27
cafekoket.fi

EL FANT

Rento kahvila El Fant vannoo pienpaahtimokahvien ja laatuviinien nimeen. Suomen parasta baristatiimiä luotsaavat kahvila Sävystäkin tutut Sanni Sointula ja Aleksi Kuusijärvi ja viiniasiantuntijuutta El Fantiin tuo ravintola Askin sommelier Angel Layos. El Fantissa kaikki leivät ja makeat herkut tulevat omasta leipomosta paikan päältä. Kahvila muuntuu iltaisin tunnelmalliseksi viinibaariksi. Viikonloppuisin tarjolla on brunssia.
Katariinankatu 3
facebook.com/elfantcoffeewine

KAFFEEHAUS RÖNTGEN

Wieniläinen kahvila, italialainen kahvibaari ja ranskalainen boulangerie yhdistyvät saksalaiseen olutterassikulttuuriin. Kahvivalikoiman lisäksi tarjolla on kansainvälisiä ruokaerikoisuuksia niin leipomon kuin keittiön puolelta. Erityisesti Aleksanterinkadun terassilta avautuu upea näkymä Tuomiokirkolle.
Aleksanterinkatu 22
kaffeehausroentgen.com

MEZAME

Mezame tarjoilee libanonilaisia herkkuja shawarmasta, shishtaoukiin, falafeliin ja keftaan. Annoksia voi nauttia paikan päällä tai jos tilanpuute iskee, ottaa herkut mukaan ja nauttia ne vaikka Tuomiokirkon portailla.
Unioninkatu 28
facebook.com/mezamehelsinki

torikorttelit.fi Kuva: Café Köket