language
FI
EN

Katri Niskasen Design District Helsinki

Katri Niskanen Katri Niskanen on helsinkiläinen muotisuunnittelija. Hänet valittiin Design District Helsingin lähettilääksi 2016 aktiivisena ja ansioituneena yhdistyksen jäsenenä.

Muotisuunnittelija Katri Niskaselle kesäpäivä Helsingissä on kaikkien aistien juhlaa, inspiraatiota ja nostagiaa, työtä ja vapaa-aikaa. Vietä päivä seuraten Katrin reittiä Design District Helsingissä tai poimi reitin varrelta kiinnostavat täsmävierailukohteet. ”Toivoisin, että ihmiset uskaltautuisivat vierailemaan putiikeissa jo pelkästään kokemuksen vuoksi, ajattelematta sitä, mitä myyjä mahdollisesti ajattelee tai että pitäisi ostaa jotain. Asiakkaita vartenhan putiikit ovat olemassa. Paras anti kaupungista ja sen kivijalkamyymälöistä löytyy, kun vain kävelee, näkee ja kokee”, Katri Niskanen kannustaa.

"Viihdyn Helsingissä edelleen, vaikka olenkin kotoisin maaseudulta. Kun kaipaan rauhaa ja luonnonläheisyyttä, löydän sen myös täältä. Helsingissä on ihana pienen kaupungin syke. Kaikki toimii ja kaikki on lähellä. Tykkään Helsingistä ympäri vuoden. Toivottavasti sinäkin nautit päivästä Design Districtissä kanssani! "

1. HOTEL INDIGO HELSINKI BOULEVARD

Hotel Indigon Bröd-ravintola sijaitsee sopivasti putiikkiani vastapäätä. Lisäksi valikoima on erittäin tasokas ja monipuolinen – ravintolan lounas onkin todellinen vakkarini. Kesäaikaan lounas on kuitenkin tauolla, joten kierrokseni käynnistyy ravintolan aamiaisella, jota tarjoillaan arkisin klo 10:30 saakka ja viikonloppuisin klo 11 asti.
designdistrict.fi / Hotel Indigo Helsinki Boulevard
Bulevardi 26

2. KATRI NISKANEN BOUTIQUE

Olen muuttanut putiikkiani ja vaatesuunnittelijan uraani varten Helsinkiin vuonna 2009. Tiesin, että täällä on Suomesta eniten mahdollisuuksia ja kontakteja. On hyvä, että tein silloin sen päätöksen, sillä se on kantanut. En voisi kuvitella asuvani tai pitäväni putiikkiani muussa kaupungissa Suomessa. Viihdyn Helsingissä, ja pidän putiikkini sijainnista puistomaisella Bulevardilla.

Muistan, kun putiikkini pääsi mukaan Design District Helsinkiin ja sen suosittuun painettuun karttaan. Se oli tärkeää ja tuntui siltä, että nyt minä ja putiikkini olemme osa tätä kaupunkia.

Minulle on sydämen asia, että vaatemerkilläni on oma kivijalkamyymälä. Nettikauppa tulee yhä tärkeämmäksi, mutta en voisi kuvitella, ettei kivijalkamyymälää olisi. Sen lisäksi, että myymälässä pääsee katsomaan ja sovittamaan mallistoa, se on erityisesti tärkeä asiakkaiden kohtaamisen ja asiakaspalvelun takia. Perustaessani oman merkkini ja avatessa ensimmäisen putiikkini pyöritin liiketoimintaa yksin ja pääsin kokemaan asiakaspalvelun ja kohtaamisten tärkeyden. Kohtaamisessa voi kertoa asiakkaalle tuotteiden taustoista ja pääsee heti vastaamaan asiakkaan kysymyksiin.

Putiikkini katutasossa on esillä ja hypisteltävissä KATRI NISKANEN -mallistoni, alakerrassa sovitan mittatilaustyöt. Mittatilauksissa mennään vielä syvemmälle asiakkaan persoonaan, ja vaate tehdään elämän tärkeään hetkeen, joten siihen latautuu tosi paljon merkitystä. Onnistunut ja merkityksellinen mittatilausvaate vaatii kohtaamista asiakkaan kanssa. Minulle alakerran ateljeeni on kaupungin tärkein sovituskoppi.

Paras palkinto tästä työstä ovat kanta-asiakkaat – se, että uusia mallistoja odotetaan ja tyytyväinen asiakas palaa putiikkiini kerta toisensa jälkeen.
Designdistrict.fi / Katri Niskanen Boutique
Bulevardi 15

3. ZARRO

Tämän myymälän sisustustuotteiden ja huonekalujen mallistosta saan aina inspiraatiota – tuotteet ovat kauniita ja moderneja. Olen hankkinut täältä paljon sisustusesineitä ja kalusteita sekä putiikilleni että kotiin. Tätä voisikin sanoa omaksi vakio-ostospaikakseni.
Designdistrict.fi / Zarro
Fredrikinkatu 37

4. LIFE ART

Olen harrastanut öljyvärimaalausta viisivuotiaasta. Jossain vaiheessa tekniikka vaihtui akvarellimaalaukseen käytännön syistä. Maalaaminen liittyy nykyään myös työhöni, sillä se on tärkeä osa luovaa prosessiani. Maalaan akvarellit kaikista mittatilaustöistäni. Maalaukseni ovat myös toinen muistini – niiden avulla muistan aiemmat työni yksityiskohtia myöten.

Silloin kun kehystytän maalauksiani, vien ne Life Artiin. Se on kätevän matkan päässä, ja sieltä löytyy hyvä valikoima esim. laadukkaita passepartout-kehyksiä sekä hyvä palvelu.
Designdistrict.fi / Life Art
Fredrikinkatu 20

5. FORMVERK STORE

Tässä sisustus- ja lifestyle-kaupassa on kiva fiilis, joka tarttuu. Sisustusliikkeet antavat minulle samanlaista kauneuden inspiraatiota kuin kukkakaupat. Niissä oleskelu ja katselu on ihanaa sielun ruokaa ja hyvää oloa tuottavaa aistien nautintoa. Formverk store sijaitsee putiikkini entisillä kotikulmilla, urbaanin Iso Roobertinkadun varrella.
Designdistrict.fi / Formverk
Annankatu 5

6. ARTEK 2ND CYCLE

Artek 2nd Cycle, , Rakastan vanhempaa muotoilua, ja keräilenkin sitä jonkin verran omaan kotiini, esimerkiksi Kukkapuron suunnittelemia kalusteita. Tämä myymälä on design-klassikoiden aarrekammio, mistä voi löytää todellisia aarteita.
Designdistrict.fi / Artek 2nd Cycle
Pieni Roobertinkatu 4-6, avoinna to-la

7. JALOMETALLISEPÄNPAJA CLAES NYSTRÖM

Tämä on kultasepän myymälä, jossa on myös ihana paja – yksi niistä työhuoneista ihan Helsingin keskustassa, joissa valmistetaan käsityönä upeita koruja. Olen kuvannut mallistoni iltapukuja Claes Nyströmin koruilla asustettuina.
designdistrict.fi / Claes Nyström
Korkeavuorenkatu 41

8. VILLISILKKI

VDianapuiston laidalla sijaitseva kangaskauppa Villisilkki on ollut minulle jo vuosia materiaalien vakio-ostospaikka. Myymälä on siis osa arkeani, ja sen työntekijöistä on tullut minulle jo läheisiä. Villisilkin kangasvalikoima sopii tosi hyvin tarpeisiini, ja lisäksi mittatilauspuolelta löytyy paljon silkkejä ja villoja. Paikka on ihana myös kankaista ja väreistä inspiroitumiselle. Täältä saa takuuvarmasti laadukkaita materiaaleja ja hyvää palvelua.
Designdistrict.fi / Villisilkki
Yrjönkatu 12-14

9. CAFE BAR NO 9

Kävelykierroksellani jalkoja lepuutetaan ja ruokatauosta nautitaan Ysibaarin terassilla. Tässä ravintola-baarissa on ihana, vähän kaurismäkeläinen tunnelma ja rentoa, hyvää ruokaa. Pidän täällä monesti epämuodollisia palavereita liittyen esimerkiksi mallistojen kuvauksiin. Suosikkejani ruokalistalta ovat nuudeliannokset, joissa on reilusti korianteria.
Designdistrict.fi / Cafe Bar No 9
Uudenmaankatu 9

10. SOLO SOKOS HOTEL TORNI

Paras näkymä Helsinkiin on nimensä veroinen. Kaupungin katolla voi maisemista nauttiessaan istuskella Ateljée Baarissa. Jos olisin oppaanasi esittelemässä sinulle Helsinkiä, toisin sinut näkemään sen täältä.
Designdistrict.fi / Hotel Torni
Yrjönkatu 26

11. HELSINGIN TAIDEHALLI

Viimeistä kohdetta varten kävellään Kampin läpi, pois Design Districtin ytimestä. Kävelymatka kuitenkin kannattaa, sillä Helsingin taidehal li on jokaisen askeleen arvoinen. Tämä on yksi lempparipaikoistani Helsingissä, sympaattinen ja sydäntäni lähellä. Käyn katsomassa täällä kaikki näyttelyt.
Designdistrict.fi / Helsingin Taidehalli
Nervanderinkatu 3

katriniskanen.com Kuva Katri Niskasesta: Ville Paasimaa, Kartan toteutus: Hanne Huotari / byfar