language
FI
EN

Helsingin levykaupat

Vaikka musiikkiteollisuus elää mullistusten aikakautta ja isot levykaupat ovat kadonneet katukuvasta, löytyy Helsingistä yhä paljon erinomaisia levykauppoja. Teimme vinyylikeräilijöille ja musiikin rakastajille listan Helsingin levykaupoista:

DIGELIUS MUSIC

Kesällä 2016 45 vuotta täyttänyt legendaarinen Digelius on useasti listattu yhdeksi maailman parhaista levykaupoista. Laaja valikoima uusia ja käytettyjä cd- ja vinyylilevyjä. Pääpainona jazz, maailmanmusiikki, folk, kokeellinen, klassinen ja folk. Viiskulman maamerkki. Kaupan omistaja Emu on helsinkiläinen legenda ja intohimoinen lintuharrastaja.
Laivurinrinne 2
digelius.com

KELTAINEN JÄÄNSÄRKIJÄ

Legendaarisen Tavastian naapurissa sijaitseva lähes yhtä legendaarinen levykauppa. Laaja valikoima uusia ja käytettyjä cd- ja vinyylilevyjä. Rockista metalliin, indiestä punkkiin, bluesista kantriin ja progesta jazziin.
Urho Kekkosen katu 4-6
Facebook

LEVYKAUPPA ÄX

Suomen suurimalla levykauppaketjulla on kaksi erinomaista kauppaa Helsingissä. Hakaniemen kaupan vinyylivalikoima on mainitsemisen arvoinen.
levykauppax.fi
Levykauppa Äx Hakaniemi:
Hakaniemen torikatu 2
Levykauppa Äx Kamppi:
Fredrikinkatu 59

ERONEN

Vuodesta 1977 toiminut levy- ja kirjakauppa Digeliuksen vieressä Punavuoren Viiskulmassa. Laajaan vinyylivalikoimaan kuuluu mm. reggae, salsa, soul, brasilialainen, afro, klassinen, viihde sekä jazz.
Laivurinrinne 2
dubjazzsalsa.com

A.H. RECORS

Erittäin asiantunteva käytettyjen vinyylilevyjen kauppias Viiskulmassa. Myynnissä on myös vinyylisoittimia ja muita tarvikkeita.
http://www.ahrecords.fi/
Fredrikinkatu 19

BLACK AND WHITE MUSIC

Legendaarinen käytettyihin levyihin keskittynyt levykauppa. Suomen laajimpia käytettyjen levyjen valikoimia. Kaikki musiikin tyylilajit edustettuna.
blackandwhite.fi
Facebook.com
Toinen linja 1

COMBAT RECORD SHOP

Pääasiassa punk-levyihin erikoistunut helmi Vaasankadulla. Alun perin Combat Rock Industry -levy-yhtiön rinnalle perustettu kauppa nauttii maailmanlaajuista kulttimainetta. Punkin lisäksi valikoimassa muitakin genrejä.
facebook
fireinsidemusic.com
Vaasankatu 7

GOOD CRATES

Iso Roobertikadun Good Kicks -kenkäkaupan yhteydessä toimiva pieni, mutta erinomainen ja asiantunteva vinyylikauppa. Käytettyjen levyjen valikoimaan kuuluu rap, techno, house, jungle, soul ja disko. Kauppaa pyörittää Heikki Vaht, joka tunnetaan pitkän linjan dj:nä ja Top Billin’ -levy-yhtiön pyörittäjänä.
facebook.com/GoodCrates
Iso Roobertinkatu 16 (Good Kicks)

HIPPIE SHAKE RECORDS

60- ja 70-luvun harvinaisiin rock- ja hardrock-levyihin erikoistunut kauppa. Valikoimassa tuhansittain vinyyli- ja cd-levyjä.
hippieshakerecords.com
Hämeentie 1

ROLLING RECORDS

Vuonna 2015 perustettu vinyylilevyihin erikoistunut levykauppa Sörnäisissä. Uusia ja käytettyjä levyjä, paljon harvinaisuuksia. Kaupasta löytyy kattava valikoima vinyylien oheistarvikkeita.
rollingrecords.fi
facebook.com/rollingrecordshelsinki
Vaasanpolku 3

GREEN GRASS RECORDS

Omaleimaisen aito levykauppa, joka pursuaa vinyyleitä lattiasta kattoon. Kaupan omistaja Make on legendaarinen persoona, jonka luottamus kannattaa ansaita.
Fredrikinkatu 60

FENNICA RECORDS

Digeliuksen ohella yksi kaupungin legendaarisimmista levykaupoista. Vuosia Albertinkadulla sijainnut Fennica muutti vuonna 2015 Hämeentielle lähelle Kurvia ja voi yhä hyvin. Kaupan perustaja Erkka Kettunen pyörittänyt roots-musiikkiin keskittyvää kauppaa vuodesta 1978 saakka, eli asiantuntemusta riittää.
Facebook
Hämeentie 21

FRESH GARBAGE RECORDS

Fresh Garbage Records on käytettyihin vinyylilevyihin keskittynyt nuori levykauppa Teurastamolla. Kaikki musiikkityylit diskosta jazziin, iskelmästä heviin ja punkista progeen. Meillä on myös pieni valikoima musiikkikirjallisuutta sekä omakustannekasetteja. Avoinna keskiviikosta lauantaihin.
http://www.freshgarbage.fi
Työpajankatu 2b, E, toinen kerros

GOOFIN’ RECORDS

Rockabilly-taivas, jonne kannattaa tulla kauempaakin. Goofin’ Records on myös vuodesta 1984 toiminut, maailmanlaajuisesti arvostettu levy-yhtiö. 50’s, 60’s, rockabilly, surf & psychobilly…
goofinrecords.com
Hämeentie 48

FUGA

Vuodesta 1960 toiminut klassiseen musiikkiin erikoistunut levykauppa, joka löytyy nykyään Musiikkitalosta.
fuga.fi
Musiikkitalo 4krs , sisäänkäynti Mannerheimintien puolelta

REDHILL RECORDS

Viiskulman läheisyydessä sijaitseva pieni, tunnelmallinen ja erittäin mainio levykauppa. Iso valikoima venäläisiä ja itäeurooppalaisia vinyyleitä, mutta myös paljon paljon muutakin soulista räppiin, rockista poppiin, viihdemusiikista jazziin sekä erikoisuuksiin.
redhillrecords.fi
Albertinkatu 5

MUSIC HUNTER

Musiikkiin liittyvän keräilytavaran erikoisliike on kuin suoraan kadonneesta maailmasta. Lattiasta kattoon tuotteilla vuoratusta kaupasta tekee taatusti löytöjä. Yli 100 000 tuotetta myynnissä keikkajulisteista kirjoihin, promopaidoista plektroihin ja keräilylevyistä backstage-passeihin.
musichunter.info
Unioninkatu 45

KVLT

Tumman metallimusiikin erikoisliike Iso Roobertinkadulla. Black Metal, Death Metal, Doom ja Drone...
kvlt.fi
Iso Roobertinkatu 42

DIVARI KALEVA

Divari Kalevasta löytyy kirjojen ja lehtien lisäksi laaja valikoima käytettyjä cd- ja vinyylilevyjä.
www.divarikaleva.com
Fleminginkatu 20

PANIC ROOM

Pieni levykauppa Kalliossa, josta voi tehdä löytöjä.
Fleminginkatu 4

Kuva: Digelius