language
FI
EN

Helsingin parhaat skeittipaikat

Skeittaus valittiin Tokion 2020 olympialaisten viralliseksi lajiksi. Helsinki on tunnettu pitkään skeittiystävällisenä kaupunkina, Suomen Rullalautaliiton toiminnanjohtaja Anssi Paukkunen listasi Helsingin parhaat skeittipaikat tuleville olympiatoivoille.

HELride-skeittitapahtuma järjestetään Helsingissä 5.-7.8.2016

KIASMAN KURBIT JA MINIRAMPPI


Manskun patsaalla Kiasman edessä sijaitsevat mustat marmorikurbit kuuluvat jokaisen skeittarin kesään. Hyvää flättiä, kurbit toimii ja ihmisten asenteet on kohdallaan. Vieressä nurtsilla on 1,9m korkea miniramppi, jossa sisäänrakennettu äänentoista. Ota 3,5mm piuha mukaan, tai lainaa Kiasman infosta ja sessaroi omien soundien tahdissa.

MUSIIKKITALO


Täydellinen flätti, hyvä släppi ja rauhallinen alue jossa ei tarvi väistellä ihmisiä. Talon ympäristössä myös muita spotteja.

POSTITALO


Tullessaan syrjäytti vuosiksi Kiasman ja jengi siirty postille. 2000-luvun alussa moni skeittari vietti kesäpäivät nimenomaan postilla. Flätti kultaa ja kurbia löytyy eri kokoja. Vieressä dösän päätepysäkki ja pyörätie, jonka takia jääny vähemmälle suosiolle.

SUVILAHTI DIY

Vuonna 
2011 aloitettiin rakentamaan Helsinkiin yhtä maailman isoimmista diy-parkeista. Nyt kesällä 2016 parkki täyttää jo melkein koko 900m2 tilan, joka sille on varattu. Raffia ja haastavaa. Täällä tehdään pojista miehiä. HELride päätapahtuma järjestään täällä.
Suvilahden Skeittiparkki

MICROPOLIS


Eläintarhan puistossa sijaitseva skeittiparkki on ensimmäinen kunnon Helsinkiin rakennettu parkki. Viherkäytävistä ja raffista flätistä huolimatta merkittävä paikka Helsingin skeittiskenessä. Uuden betoniosion ansiosta parkki sai paljon lisää käyttäjiä.
Skeittipuisto Micropolis

SALMISAAREN KURBIT ELI “KROATIA”


Kurbit sulaa vahaa. Muista etukeno, kun hyppäät näiden paasien kyytiin ekaa kertaa! Liukuu ku saippua käsissä. Pieni alue hyvällä flätillä aivan meren tuntumassa

TAIVALLAHDEN PORRASKURBIT


Katoksen alla sijaitsevat kolme porrasta on skeitannut varmasti jokainen Helsingissä käynyt skeittari. Kivi täydellistä matskua ja flätti hyvää asfalttia. Koulun piha joten kesällä on hiljaista.
Taivallahden peruskoulu

PONKE’S PARK


Vai Puple park? Pientä kivaa streetin nälkäisille. Täällä parhaat saumat törmätä suomiproihin, jotka asuvat lähialueella ja käyvät parkilla harvasen päivä. Rento meininki merellisissä maisemissa.
ponkes.com/park

KONTULAN LUUPPI -SISÄSKEITTIHALLI 


Helsinkiläisten skeittareiden koti talvella. 1700m2 monipuolinen streetti, joka päivitetään vuosittain. Kolinaa ja kaaosta jo vuodesta 2000. Viha-rakkaus-suhde.
luuppi.munstadi.fi

RIP

Pasilan kinkki ja kurbit, Töölön kiekurakurbit, Tattipooli

rullalauta.fi Teksti: Anssi Paukkunen / Suomen Rullalautaliitto Kuva: Mikko Kempas / HELRide