language
FI
EN

Helsingin laatukahvilat

Helsinki on täynnä laadukkaita kahviloita, perinteisten kahviloiden lisäksi kaupungista löytyy useita suurella intohimolla kahviinsa suhtautuvia kahviloita, joiden baristat ovat maan ja jopa maailman huipputasoa.

JOHAN & NYSTRÖM

Ruotsalaisen Johan & Nyströmin kahvila ja konseptiputiikki Helsingissä Helsingin sijaitsee merellisessä ympäristössä Katajanokan Kanavarannassa. Putiikin valikoimassa on niin espressot ja maitokahvit kuin herkulliset suodatinkahvitkin. Kahvin kaveriksi löytyy pieni valikoima suolaista ja makeaa. Kupposen äärellä saa vinkkejä kahvinvalmistukseen ammattitaitoisilta baristoilta. Kahvipavut ovat tarkoin valittuja: ne tulevat pitkäaikaisilta yhteistyökumppaneilta ja ne poimitaan aina käsin.
johanochnystrom.se
Kanavaranta 7 C

GOOD LIFE COFFEE

Pieni kahvihuone, joka sijaitsee aivan Kallion sydämessä. Omistaja Lauri Pipinen oppi juomaan kahvia vasta 19-vuotiaana, mutta urakehitys on ollut nousuvoittoinen: hänet valittiin vuoden baristaksi vuonna 2011. Pipinen itse arvostaa erityisesti yksinkertaista mustaa kahvia. Moni ylistää paikan avokadotoasteja. GLC:n kahveja voi ostaa kotiin vietäväksi.
goodlifecoffee.fi
Kolmas linja 17

LA TORREFAZIONE

Torre on viihtyisä ja suosittu pikkukahvila, josta on upeat näkymät Aleksanterinkadulle. Kahvila sijaitsee hieman piilossa toisessa kerroksessa. Arkisin helsinkiläiset käyvät Torressa aamiaisella, lounaalla tai vai vain hakemassa kaupungin ehkä parasta kahvia. Viikonloppuisin tarjoillaan myös brunssia.
latorre.fi
Aleksanterinkatu 50

FRATELLO

Torren pikkuveli palvelee Kluuvin kauppakeskuksessa. Fratellossa käytetään muun muassa sifonia kahvin valmistuksessa. Arkisin suosittu lounaspaikka ja viikonloppuisin kahvilassa vallitsee astetta rennompi fiilis, jolloin tarjolla on kevyitä aterioita ja erinomaisen hyvää kahvia.
latorre.fi
Yliopistonkatu 6

KAHVILA SÄVY

Rento kahvila itäisessä kantakaupungissa, joka tarjoaa huippukahveja pieniltä paahtimoilta ammattitaidolla valmistettuna. Kahvi valmistuu mm. Turun kahvipaahtimon ja Good Life Coffeen huippulaadukkaista kahvipavuista, mutta valikoimista löytyy usein muitakin kahveja pieniltä eurooppalaisilta huippupaahtimoilta.
kahvilasavy.fi
Aleksis Kiven katu 12

EL FANT

Senaatintorin kulmilla, Helsingin kaupunginmuseon vieressä sijaitseva kahvila El Fant vannoo pienpaahtimokahvien ja laatuviinien nimeen. Suomen parasta baristatiimiä luotsaavat kahvila Sävystäkin tutut Sanni Sointula ja Aleksi Kuusijärvi ja viiniasiantuntijuutta El Fantiin tuo ravintola Askin sommelier Angel Layos. El Fantissa kaikki leivät ja makeat herkut tulevat omasta leipomosta paikan päältä. Kahvila muuntuu iltaisin tunnelmalliseksi viinibaariksi. Viikonloppuisin tarjolla on brunssia.
elfant.fi
Katariinankatu 3, Torikorttelit

MAJA COFFEE ROASTERY

Pieni, laadukas ja sympaattinen kahvipaahtimo ja kahvila kantakaupungin ulkopuolella Lehtisaaressa lähellä luontoa. Katso aukioloajat Majan Facebook-sivuilta.
Facebook
majacoffee.fi
Lehtisaarentie 1

MAD POSSUM

Kahvifiilistelijän pysähdyspaikka Kruununhaassa. Kahvilasta ja sen yhteydessä olevasta kaupasta saa mm. palkitun lontoolaisen Square Mile Coffeen kahvia.
madpossum.co
Vironkatu 11

ANDANTE

Kukkakauppa Andante on palvellut Fredrikinkadulla yli 20 vuotta, muutama vuosi sitten kukkakaupan yhteyteen aukesi laadukas kahvila. Tarjolla laadukasta kahvia, teetä, raakakakkuja ja vegaaniherkkuja sekä tietenkin kukkia!
Facebook
Fredrikinkatu 20

GRAN DELICATO

Rakastettu Gran Delicato aloitti Kalevankatu 34:ssä vuonna 2001 yhden huoneen kahvilana ja elintarvikemyymälänä. Perustajan Kostaksen ja tiimin pitkäjänteisellä työllä vakaan aseman laadukkaalle kahvilalle saavuttanut Gran Delicato on vuosien saatossa kasvanut. Kalevankadun kahvila on vuosien saatossa laajentunut ja Grand Delicato avasi 2014 toisen kahvilan Punavuoreen Fredrikinkadulle.
grandelicato.fi
Fredrikinkatu 27
Kalevankatu 34

BROOKLYN CAFÉ & BAKERY

Brooklynistä Helsinkiin muuttaneet siskokset Sharron ja Brenda Todd avasivat vuonna 2011 Punavuoren Viiskulmaan Brooklyn Cafén rakkaudesta kahviin, leipomiseen ja ihmisiin. Pieni kahvila sai nopeasti rakkautta osakseen ja Brooklyn Cafén autenttiset cupcaket, bakelit ja browniet New Yorkin tyyliin ovat enemmän kuin kokemisen arvoisia. Brooklyn Café avasi Little Brooklyn Cafén Korkeavuorenkadulle ja Brooklyn Café-Aallon Otaniemeen Aalto Yliopiston kampukselle vuonna 2016.
brooklyncafeandbakery.com
Brooklyn Café
Facebook
Fredrikinkatu 19
Little Brooklyn Café
Facebook
Korkeavuorenkatu 4
Brooklyn Café-Aalto
Facebook
Otakaari 15, Espoo

MOOD COFFEE ROASTERY

Raitiovaunu 10:n päätepysäkillä Ullanlinnassa sijaitseva tuore kahvila ja lounaspaikka. Mood tarjoilee itse paahtamaansa kahvia.
moodcoffee.fi
Tarkk’amupjankatu 4

THE BOOM ROOM

Iso Roobertinkadun Albertinkadun päädyssä sijaitseva pieni ja rosoinen, miltei huomaamaton helmi, josta saa laatukahvin lisäksi lounaaksi mm. sushia ja lohi-teriyakia sekä yleensä perjantaisin pho-keittoa. Lisäksi tarjolla mm. erinomaisia raakakakkuja.
Facebook
Iso Roobertinkatu 46

HELSINGIN KAHVIPAAHTIMON PÄIVÄKAHVIBAARI

Vallilassa sijaitsevan Helsingin kahvipaahtimon päiväkahvibaari toimi aluksi pelkästään paahtimona. Sittemmin paahtimon yhteyteen avattiin myös kahvila, jonka tunnelmaan ei voi olla ihastumatta! Sisustuksessa on käytetty jännittäviä yksityiskohtia, kuten pöytänä toimiva höyläpenkki ja valkoiselle maalatulle tiiliseinälle kekseliäästi ripustetut erilaiset hyllykokonaisuudet. Yksityiskohtia tutkiessa vierähtää täällä hetki jos toinenkin!
helsinginkahvipaahtimo.com
Päijänteentie 29

KAFFA ROASTERY

Kaffa Roastery on vuonna 2007 perustettu helsinkiläinen kahvipaahtimo, jonka kahveja myydään monissa kaupoissa ja kahviloissa ympäri Suomen. Kaffan oma kahvila sijaitsee Punavuoren sydämessä sijaitsevan paahtimon yhteydessä.
kaffaroastery.fi
Pursimiehenkatu 29 A

KAFFE CENTRALEN

Espresso-kahveihin, -laitteisiin ja -tarvikkeisiin erikoistunut yritys, jonka myymälöiden yhteydessä sijaitsevat espresso-baarit ovat laadukkaita.
kaffecentralen.com
Fredrikinkatu 59
Korkeavuorenkatu 25

KUUMA

Pursimiehenkadulla Punavuoressa aikaisemmin sijainnut laatukahvila Kuuma avaa elokuussa 2016 uusiin tiloihin Albertinkatu 6:ssa.
Facebook
Albertinkatu 6

CAFÉ PEQUENO

Kallion Vaasankadulla sijaitseva eläväinen kahvila, joka sijaitsee samoissa tiloissa Fine & Dandy -kampaamon ja kauneushoitolan kanssa. Kallion välitön tunnelma sekoittuu kahvilan omistajan Urito Morenon argentiinalais-espanjalaisiin juuriin.
Facebook
Vaasankatu 11

Kuva: Good Life Coffee / Mikko Ryhänen