language
FI
EN

​TRE – uusi suomalaisen designin kauppa

TRE on Helsingin keskustaan elokuussa avattu uusi suomalaisen designin konseptimyymälä. TRE:n lupaus on tarjota maailman suurin valikoiman suomalaista muotia ja designia Mikonkadun kivijalkakaupassaan ja verkkokaupassaan.

Valikoimassa on sisustusesineitä kuten Jasper Morrisonin Nikarille suunnittelema klassikkotuoli December, arkisia käyttötavaroita kuten sateenvarjoista Pelagon polkupyöriin, naisten muotia kuten Vuokon vintagekappaleita, misten muotia kuten Frennin kauluspaitoja, luksusesineitä kuten Man Yaun uniikkeja lasisia seksileluja sekä Juslin-Maunulan arkkitehtonisia koruja. Tämän lisäksi hyllyt notkuvat kirjoja ja paikallista luonnonkosmettiikkaa.

Kaupanteon lisäksi TRE julkaisee Journalia, joka on jatkuvasti päivittyvä onlinelehti. Ensimmäisen numeron muotikuvissa on pääosassa Baghdad Barbers, joukko ammattilaispartureita, jotka ovat tulleet Suomeen Irakista.

Myymälän uumenissa on Cargo Coffee & Vegetarian Food, kasvisruoan keidas, joka tarjoaa paikanpäällä tehtyä ”parempaa pikaruokaa”. Kaikki annokset on pakattu mukaanotettaviksi tai kahvilassa nautittaviksi. Tarjonta kattaa sekä kahvilaherkut, aamiaisen ja lounaan. Erityisen herkullinen yhdistelmä on tofuricotta-avokadoleipä sekä vesimeloni-minttu-lime-kookosvesimehu.

TRE
Mikonkatu 6

worldoftre.com Kuva: Markus Sipilä