language
FI
EN

Kimmo Helistö

Kimmo Helistö on entinen kunnallispoliitikko, tuottaja, muusikko ja kaupunkikulttuuriaktiivi. Nykyään hänet tunnetaan maineikkaan Sauna Arlan pyörittäjänä. Helistö toimi 80-luvulla Radio Cityn toimittajana, mm. Elmun puheenjohtajana ja Lepakko-aktiivina. Helistö listasi omat suosikkipaikkansa Helsingissä.

“Jos mä oon oikein rehellinen, niin mä en nykyään käy oikeastaan kovin monessa paikassa Stadissa. Nämä mun vakipaikat on Sauna Arla (mutta sitä kai ei lasketa kun on oma mesta), Ravintola Rytmi ja jos kaupungille asti pitää mennä, niin vielä Corona Baari. Mutta nyt suosittelen muita, minulle tärkeitä paikkoja."

KRUUNUVUOREN LAMPI

Ensiksi urbaanin kaupunkilaispojan yllätys: Kruunuvuoren lampi, jonka löysin ensi kerran joskus kesällä 85. Ihmeellinen erämaalampi keskellä Helsinkiä. Toivottavasti se säilyy sellaisena vielä Kruunuvuoren uudisrakentamisen ja uusien Kruunusiltojen rakentamisen jälkeenkin.
Kruunuvuori Google Maps

JÄTKÄSAAREN MAKASIINI L3

Toiseksi Jätkäsaaren Sonckin suunnittelema makasiini L3, jossa sijaitsevat mm. Huuto ja Sic -galleriat. Toivon, että makasiinista kehittyy tulevaisuudessa Helsinkiin uusi ja pysyvä matalankynnyksen toiminta- ja bisneskeskus.
facebook.com/MakasiiniL3

LAPINLAHDEN SAIRAALA

Kolmas mesta on Lapinlahden sairaala, jossa ainakin toistaiseksi on parinkymmenen vuoden tyhjyyden jälkeen uusi elämä ja kujeet.
lapinlahdenlahde.fi

arlasauna.net Kuva: Hemmo Kilistö