language
FI
EN

​Didrichsenin taidemuseo

Didrichsenin taidemuseo sijaitsee Kuusisaaressa, joka on 500 asukkaan saari Länsi-Helsingissä. Kuusisaari on tunnettu suurlähetystörakennuksista ja hulppeista pientaloista. Erään tiedon mukaan kuusisaarelaisen keskiansio on peräti 149 000 euroa vuodessa.

Nuori tanskalaissyntyinen liikemies Gunnar Didrichsen muutti Suomeen vuonna 1928 ollessaan 23-vuotias. Hänen yrityksensä toi maahan mm. Johnsonin siivoustarvikkeita ja Chanelin kosmetiikkaa. Vuonna 1957 Didrichsen asettui vaimonsa Marie-Louisen kanssa Kuusisaareen, kun heidän arkkitehti Viljo Revelliltä tilaama pientalo, Villa Didrichsen valmistui. Revell oli Suomen merkittävimpiä modernistiarkkitehteja ja hänen varhainen läpimurtotyönsä oli Lasipalatsi.

Didrichsenit harrastivat taiteen keräämistä. He keräsivät muun muassa kansainvälistä modernistista taidetta, kuten Henri Mooren veistoksia. Vuonna 1965 kokoelma avautui kaikkien nähtäväksi, kun taloon rakennettiin näyttelysiipi. Didrichsenit jatkoivat elämistä talon asuinsiivessä kuolemaansa saakka, Marie-Louise aina vuoteen 1988 ja Gunnar vuoteen 1992 saakka.

Tänä päivänä Didrichsenin taidemuseo on ainutlaatuinen nähtävyys, joka esittelee modernistisen arkkitehtuurin ja taidekokoelman lisäksi talon puutarhaan levittäytyvän veistospuiston sekä vaihtuvia näyttelyitä.

Didrichsenin taidemuseo
Kuusilahdenkuja 1

Aukioloajat
Ti–Su 11–17


didrichsenmuseum.fi Didrichsenin taidemuseo ja Mooren Lepäävä hahmo Kuva: Rauno Träskelin