language
FI
EN

Punavuoren ravintolat

Entinen työläiskaupunginosa on vuosien saatossa muuttunut syntisenä ja vaarallisena pidetystä kaupunginosasta rennon leppoisaksi, menettämättä kuitenkaan sen elinvoimaisuuttaan. Vaikka Helsingin boheemimman yöelämän painopiste on viime vuosina siirtynyt entistä enemmän Kallion suuntaan, sykkii Punavuoren alue yhä lujaa. Punavuoren ympäristöön onkin auennut viime aikoina useita suosittuja ravintoloita ja sijaitseehan siellä monta helsinkiläistä klassikkoakin.

Listasimme suositeltavia punavuorelaisia ravintoloita monipuolisesti Michelin-ravintoloista krapulapizzerioihin.

RAVINTOLA TORI

Punavuorelainen klassikko, joka toimii arkisin nykyään vain lounasravintolana, koska tilan omistava Metodistikirkko kielsi siltä taannoin alkoholitarjoilun. Viikonloppuuisin ravintola on auki viiteen. Aina maittavaa ruokaa ja loistava tunnelma, kesäisin iso terassi. Klassikkoina lohikeitto, lihapullat jallukastikkeessa ja punajuuripihvit.
ravintolatori.fi
Punavuorenkatu 2

DEMO

Vuonna 2003 perustettu laaturavintola Uudenmaankadulla. Suomen Gastronominen seura valitsi Demon 2006 Vuoden parhaaksi ravintolaksi. Vuonna 2007 Demosta tuli ensimmäinen suomalainen Michelin-tähdellä palkittu bistro-tyyilnen ravintola, ja on ansainnut tähden siitä lähtien joka vuosi.
restaurantdemo.fi
Uudenmaankatu 9-11

CAFÉ BAR NO 9

Uudenmaankadulla sijaitseva helsinkiläinen seurusteluravintola on toiminut olohuoneena kultturelleille kaupunkilaisille jo vuodesta 1996. Ravintolan sisustuksen on suunnitellut arkkitehti Matti Kulovesi. Alkuperäiseen sisustukseen ei juurikaan ole tehty muutoksia vuosien varrella. Miljöötä voisi kuvailla pelkistetyksi ja kuitenkin hyvin kodikkaaksi. “Ysi” ei ole menettänyt vuosien saatossa suosiotaan, vaikka Helsingin boheemin yöelämän keskus onkin vuosien saatossa siirtynyt Punavuoresta Kallioon. Ysin klassikoiksi ovat muodostuneet mm. korianteri-wokit ja Pollo Limonello -pasta. Keittiö palvelee klo 23 asti.
bar9.net
Uudenmaankatu 9

RAVINTOLA OX

Pienen Roobertinkadun legendaarisen Beefy Queenin tiloihin avatun OXin taustalla häärivät mm. Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen, joiden ravintoloihin kuuluvat Michelin-tähdellä palkittu ravintola Demo, Vanhan Kauppahallin Story, ja Sushibar + Wine. OXin intiimin ja kauniin tilan sisustus on Joanna Laajiston käsialaa. Ruokalistalta löytyy niin yhdeksi kaupungin parhaaksi kehuttu burger-annos kuin suussasulava karitsan tartarkin. Kasvisruokailijatkaan eivät jää nuolemaan näppejään.
restaurantox.fi
Pieni Roobertinkatu 13

JUURI

Vuonna 2004 perustettu juuri on vannonut suomalaisen ruoan ja luomun nimeen vuodesta 2004 saakka. Suomen gastronominen seura valitsi Juuren vuoden ravintolaksi 2004 ja siihen on rakastunut Suomen-vierailullaan mm. Yoko Ono ja Jared Leto. Ravintolan omistavat Ilja Björs ja Jarkko Myllymäki, jotka pyörittävät myös samassa korttelissa olevaa Latva-baariaj, Marimekon Marikahviloita sekä Pihka-lounasravintoloita.
juuri.fi
Korkeavuorenkatu 27

MAT & RUOKAKAUPPA

Sympaattinen ja maukas Ruokakauppa ja lounasravintola samassa. Mat on noussut yhdeksi Iso Roobertinkadun kävelykadun suosituimmista lounaspaikoista. Maukas kotona tehdyn makuinen ruokabuffet on katettu arkisin klo 11-14. Kerää haluamasi ruoat, punnitse, maksa ja ota mukaan tai istu alas paikan päälle.
mat.st
Iso Roobertinkatu 20-22

PENNY

New York -henkinen Penny on kompakti 25-paikkainen ravintola Punavuoressa. Ravintola tarjoilee lounasaikaan vain yhtä vaihtuvaa annosta plus kasvisvaihtoehtoa. Lounas irtoaa kympillä, mukaan otettuna yhdeksällä eurolla ja omassa astiassa vain 8,50 euroa. Annoksen kylkeen saa Teemun & Markuksen leipomon rapeakuorisen sämpylän tai kahvin eurolla ja lasillisen viiniä kolmella eurolla. A la carte listalla on paljon kasviksia ja muutama harkittu cocktail. Keskiviikosta perjantaihin after work -aikaan Pennyssä nautitaan ruoka- ja juomatarjouksista. Pennyyn voi tulla myös vain cocktailille tai lasilliselle. Sunnuntaisin tarjoillaan aamiaisannoksia koko päivän. Miltä kuulostaisi munakokkeli ankanmaksalla ja kirsikoilla tai pino pannukakkuja, valkosuklaan ja raparperin kera? Kolmen ruokalajin illallisen voi herkutella 35 eurolla.
restaurantpenny.fi
Uudenmaankatu 13

PIECE ’N’ LOVE

Uudenmaankadun tuore pizzeria ja baari tarjoilee ylistettyjä pizzojaan mainioiden drinkkien kera. Viihtyisä ja rento paikka, jonka keittiö on auki arkisin klo 23:n ja viikonloppuisin klo 24:n saakka, itse ravintola on auki klo 02 asti (ma-ti klo 00 saakka).
piecenlovepizza.com
Uudenmaankatu 9

CAFE TROCADERO

Uudenmaankadun salaisin ja kotoisin lounaspaikka, johon rakastuu varmasti. Pienen pieni paikka, mutta odottava mahtuu aina sisään. Keskieurooppalainen tunnelma ja seinät koristeltu Eiffel-torinin kuvilla. Ei verkkosivuja. Auki arkisin klo 11-15.
Uudenmaankatu 2

HOKU

Pieni ja tunnelmallinen ravintola Punavuoren sydämessä. Hokussa yhdistyvät korealainen, havaijilainen ja japanilainen keittiö. Yksi Punavuoren rakastetuista salaisuuksista. (Remontissa tulipalon jäljiltä, aukeaa syyskuussa 2016)
hoku.fi
Merimiehenkatu 18

RAVINTOLA KAMOME

Suomalais-japanilainen helmi, paikka jossa japanilainen ohjaaja Naoko Ogigami kuvasi kulttimaineessa olevan Ruokala Lokki (jap. かもめ食堂, Kamome shokudō) -elokuvan. Vuonna 2006 ensi-iltansa saanut, Yōko Muren samannimiseen romaaniin perustuva elokuva, kertoo Helsingin Punavuoressa kuppilaa pyörittävästä japanilaisnaisesta. Suosittu elokuva nosti paikalla sijainneen Kahvila Suomen pyhiinvaelluskohteeksi etenkin japanilaisille turisteille.
kamome.fi
Pursimiehenkatu 12

KUUMA

Kesällä 2016 suurempiin tiloihin Albertinkadun ja Pursimiehenkadun kulmaan muuttanut Kuuma on erinomainen laatukahvila, josta saa myös kevyttä ja maittavaa lounasta, aamupalaa ja brunssia. Samassa tilassa sijaitsee myös rakastettava sisustusliike Nest Factory.
Facebook
Albertinkatu 6

IL BIRRIFICIO

Rakkaudesta olueen, makkaraan, hyvään ruokaan ja kahviin. Entisen Kynsilaukan tiloihin vuonna 2015 auennut Brooklyn-henkinen ravintola on rento, laadukas ja erittäin suositeltava. Itsevalmistettujen oluiden lisäksi tarjolla on laadukkaita pienpanimo-oluita ja paikan itsetehdyt makkarat vievät kielen mukanaan.
ilbirri.fi
Fredrikinkatu 22

WORKSHOP DELICATESSEN

Vanhan leipomon tiloihin avattu lounas- ja illallisravintola, joka toimii myös delipuotina. Workshop Delicatessenin takaa löytyvät Helsingin meksikolaisravintoloista tuttu Manu Torchio, Lupo- ja Bones-ravintoloista tuttu Patrick Lindström sekä italialaisravintola Mille Mozzarellen omistava Lorenzo Dotson-Smith. Kolmikon taustat yhdistyvät Workshopissa mielenkiintoisesti. Deli aukeaa arkisin jo aamuvarhaisella, lounasta saa arkisin ja illallista tiistaista lauantaihin.
facebook.com/workshopdeli
Kankurinkatu 6

RAVINTOLA VINKKELI

Yksi Pienen Roobertinkadun uusista ravintoloista. Vinkkeli on kehuttu ja hieno ruoka- ja viiniravintola, jonka omistajiin kuuluvat Savoyn entinen somelier Antti Uusitalo, saman ravintolan entiset keittiömestarit Olli Marttila ja Matti Vesikkala sekä mm. Solmu-pienpanimosta tuttu Juhani Salo. Varaukset suositeltavia.
www.ravintolavinkkeli.fi
Pieni Roobertinkatu 8

BASKERI & BASSO

Marraskuussa 2015 auennut ravintola on avaamisestaan lähtien ollut yksi Helsingin suosituimpia ravintoloita. Ravintolaa pyörittävät Nicolas Thieulon ja Kalle Kiukainen ovat luoneet yhden kaupungin parhaista ravintoloista. Laaturavintola, jossa on Mukavan bistromainen tunnelma, ruoka on aina lähes täydellistä ja viinilisita on fantastinen. Pöytävaraus pakollinen.
basbas.fi
Tehtaankatu 27-29

THE MESS

Coworking-tila MOWin yhteydessä sijaitseva rento ravintola, jossa saat kaikkea aamupalasta lounaaseen ja illallisesta drinkkeihin. Hyvä paikka myös työntekoon tai bilettämiseen.
themess.fi
Pieni Roobertinkatu 9

DELI CAFÉ MAYA

Punavuorenkadulla sijaitseva rakastettavan kodikas ja rentos aamiais- ja lounasravintola, jossa voit nauttia intohimolla valmistettua ruokaa ja leivonnaisia. Monipuolinen salaattibuffet, itsetehdyt makkarat ja lihapullat ovat takuuvarma hitti.
delicafemaya.com
Punavuorenkatu 3

SKIFFER

Kaivopuiston edustalla, Liuskaluodolla sijaitsevan Skifferin sisar. Erottajan Skiffer on auki ympäri vuoden ja Liuskaluodon Skiffer purjehduskauden. Ravintolan tarina alkoi Liuskaluodolta, jolta myös ravintolan liuska-pizza sai nimensä ja pizzat leivotaan luodon muotoisiksi. Liuskaluoto on ruotsiksi muuten nimeltään Skifferholmen.
skiffer.fi
Erottaja 11

PRIMULA

Vuodesta 1924 Viiskulmassa toiminut ravintola Primula avasi syyskuussa 2015 ovensa uudella historiaansa kunnioittavalla konseptilla. Primulan menu on samalla sivistynyt, mutta riittävän rento nautittavaksi perheen, ystävien tai vaikkapa liikekumppaneiden kanssa. Bistro-ilmapiirissä tarjoiltavat annokset hakevat innoitustaan keski- ja etelä-Euroopasta, unohtamatta pohjoismaiden kotoisia makuja, kuten perinteistä lohikeittoa. Ravintolasta saa myös Skifferin Liuskoja, eli pizzoja. Tarjolla on niin lounasta kuin illallistakin sekä viikonloppuisin erinomainen brunssi.
ravintolaprimula.fi
Laivurinkatu 10

SUSHIBAR + WINE

Viihtyisä helsinkiläinen sushiravintola-ketju, joka tarjoaa tuoretta sushia, pientilaviinejä ja skandinaavista muotoilua.
sushibar.fi
Uudenmaankatu 15

PASTIS

“Pieni pala Ranskaa Helsingin sydämessä”, viihtyisä ja suosittu Pastis Pienellä Robertinkadulla tarjoaa ranskalaisia klassikoita laadukkaista raaka-aineista tehtyinä. Keittiötiimiä johtaa Timo ”Sir Lintsi” Linnamäki, joka tunnetaan erityisesti pateista, terrineistä ja jälkiruoista. Myös erinomaiset viinit ja tietenkin Pastista tarjolla. Pöytävaraus suositeltava lounaallakin.
pastis.fi
Pieni Roobertinkatu 2

ALFON’S

Kivenheiton päässä Punavuoren Viiskulmasta, Vuorimiehenkadun kivijalassa sijaitseva kunnianhimoinen pizzeria. Tunnelmallisen ravintolan pizzojen pohjat leivotaan luomuvehnästä ja speltistä ja viinit ovat loistavia.
alfonspizza.fi
Vuorimiehenkatu 35

MOKO MARKET CAFÉ & STORE

Erinomainen sisustusliike, jossa on myös iso kahvila. Kahviasta saa arkisin 11-14 maittavaa lounasta ja viikonloppuisin brunssia.
moko.fi
Perämiehenkatu 10

SIS. DELI + CAFÉ

Vuonna 2008 perustettu kahvilaketju, joka tarjoaa myös lounasta ja brunssia. Suosittu, ihmisläheinen, eettinen ja monipuolinen kahvila. Pursimiehenkadulla sijaitseva Sis. Deli on leppoisa ja lapsiystävällinen paikka.
sisdeli.fi
Pursimiehenkatu 7

NATURA

Nuorten ja intohimoisten ravintola-ammattilaisten perustama tuore laaturavintola Iso Roobertinkadulla. Henkilökunnalla on kokemusta yhden, kahden ja kolmen tähden Michelin-ravintoloista. Ruokalista perustuu skandinaavisella asenteella eteläeurooppalaisiin tapas-, meze- ja pintxos-tyylisiin annoksiin.
restaurantnatura.com
Iso Roobertinkatu 11

FAFA’S

Täältä se kaikki alkoi. Nykyään Helsingin ulkopuolellekin laajentanut suosittu falafel- ja pitaleipäravintolaketju aloitti tässä pienessä “kioskissaan” Iso Roobertinkadun kävelykadulla. Kaupungin tuoreinta pikaruokaa, viikonloppuisin auki aamuyöhön.
fafas.fi
Iso Roobertinkatu 2

VIVO’S DELI

Iso Roobertinkadun ja Fredrikinkadun kulmassa sijaitseva mainio libanonilainen take away -paikka. Palvelee viikonloppuisin puoleen yöhön.
vivos.fi
Iso Roobertinkatu 27

TAMARIN

Kotoisa ja laadukkaan konstailematon thaimaalainen ravintola, jolla on ravintoloita useissa eri kaupungeissa.
tamarin.fi
Iso Roobertinkatu 18

BIG MAMA’S

Iso Roobertinkadun perinteinen ja suosittu pizza- ja kebab-paikka, joka on auki aamuviiteen. Aito ja tavallinen, mutta ystävällinen paikka. Vie pois krapulan ja yönälän.
Iso Roobertinkatu 26

THE BOOM ROOM

Iso Roobertinkadun Albertinkadun päädyssä sijaitseva pieni ja rosoinen, miltei huomaamaton helmi, josta saa laatukahvin lisäksi lounaaksi mm. sushia ja lohi-teriyakia sekä yleensä perjantaisin pho-keittoa. Lisäksi tarjolla mm. erinomaisia raakakakkuja.
facebook
Iso Roobertinkatu 46

NERONE

Ravintola Nerone on kodikas italialainen ravintola Punavuoren ytimessä. Paikallisten vuosia rakastama paikka tarjoilee hyvät pizzat ja pastat, auki iltaisin kymmeneen.
ravintolanerone.com
Pursimiehenkatu 27

HELLO DARLING

Vuonna 2015 perustettu ravintola on vielä pieni salaisuus monelle. Sympaattisen sielukas paikka, joka tarjoilee lounasta keskiviikosta lauantaihin ja brunssia viikonloppuisin.
hellodarling.fi
Iso Roobertinkatu 3-5, sisäpiha

SANDRO

Tehtaankadulla (Eiran puolella) sijaitseva Sandro on vakiinnuttanut paikkansa punavuorenlaisten ja eiralaisten kortteliravintolana. Huippukokki Richard McCormickin loihtima menu, joka jaksaa ihastuttaa ja yllättää. Makuja Beirutista Balkanille.
sandro.fi
Tehtaankatu 34 D

HIMALAYA

Helsingin kaartinkaupungissa, Punavuoren reunalla sijaitseva Himalaya on Suomen vanhin nepalilainen ravintola. Ravintola on perustettu vuonna 1993 ja on yhä lämminhenkisimpiä paikkoja kaupungissa. Avoinna iltaisin klo 23 saakka.
himalaya.fi
Ratakatu 1 b

ANNAPURNA

Vuonna 1999 perustettu maukas ja suosittu nepalilainen ravintola. Täyttää vatsan lounaasta illalliseen varmasti ja laadukkaasti.
annapurna.fi
Fredrikinkatu 23

KOKOMO TIKIBAR & ROOM

Kokomo on Suomen ensimmäinen Tiki-ravintola, se aloitti toimintansa 2011. Kokomo on ruokaravintola, cocktailbaari, yökerho.
kokomo.fi
Uudenmaankatu 16-20

LEN’S KEISHOKU BAR

Pieni japanilainen perheravintola, jonka omistavat japanilainen räpartisti Ilmari (Rip Slyme,Teriyaki boyz) ja hänen siskonsa Elisa Hanazawa, joka vastaa myös käytännön toiminnasta yhdessä miehensä Isamu Hanazawan kanssa. Ravintola on auki maanantaista keskiviikkoon lounasaikaan, torstaisin ja perjantaisin myös illalla. Viikonloppuisin suljettu
lens.fi
Pursimiehenkatu 5

CHALUPA

Vuonna 2015 perustettu rento meksikolainen pikaruokaketju, jonka ravintola Punavuoressa on ketjun pienin ja kotoisin. Burritoja ja tacoja konstailettomasti.
chalupa.fi
Pursimiehenkatu 8

Kuva: Restaurant OX