language
FI
EN

Ole hyvä Helsinki

Helsingin Metroasemat saavat uutta ilmettä helsinkiläisten työstämistä valokuvista, jotka kertovat eri kaupunginosien tunnelmasta. Helsingin kaupunki on antanut yli 200 raiteiden takana olevaa suurta mainostaulua kaupunkilaisten käyttöön Ruoholahden, Rautatientorin, Sörnäisten, Itäkeskuksen ja Kontulan asemilla.

Teoksissa näkyy etenkin lasten ja nuorten näkökulma kaupunkiinsa. Rautatientorin seutua ja Kontulaa ovat kuvanneet Helsingin kaupungin kesätöihin palkkaamat nuoret, ja Itäkeskuksen ja Ruoholahden asemien ilmeen ovat luoneet Suomen valokuvataiteen museon valokuvausleireillä olleet 7-14 -vuotiaat lapset. Sörnäisten aseman kuvitus toteutettiin useissa avoimissa työpajoissa muun muassa palvelukeskuksissa ja kaupunkitapahtumissa. Niissä ikähaitariin mahtuivat niin leikki-ikäiset kuin vanhukset. ”Mainospaikkojen antaminen kaupunkilaisten käyttöön on mahdollisuus elävöittää metroasemia ja tuoda esiin niiden omaa luonnetta. Asemat nivoutuvat samalla voimakkaammin osaksi oman alueensa ja asukkaidensa identiteettiä”, sanoo HKL:n palvelukehitys- ja viestintäpäällikkö Elina Norrena.

Helsinkiläisten omat kokemukset ja visiot kaupungistaan halutaan nostaa yhä vahvemmin esiin niin katukuvassa kuin muutenkin. Eri kaupunginosien tunnelmien keruu jatkuu syksyn aikana videoiden muodossa Helsinki-kanavalla.

Helsingin kaupunginkanslian vetämä pilottihanke on toteutettu yhteistyössä HKL:n, nuorisoasiainkeskuksen ja kulttuurikeskuksen kanssa. Kummitaiteilijoina projektissa työskentelivät Heidi Lunabba, Kastehelmi Korpijaakko, Tekla Inari ja Patrik Rastenberger.

brandnewhelsinki.fi/ole-hyva-helsinki/ Kuva: Ole hyvä Helsinki / Sörnäinen