language
FI
EN

​Jyri Engeström

Jyri Engeström perusti kaksi nettiyritystä: Googlen ostaman Jaikun sekä Grouponin ostaman Ditton. Nykyään hän asuu ja työskentelee San Franciscossa – jossa hän rakentaa sähköisiä skeittilautoja Boosted Boards -nimisessä start upissa – sekä Helsingin Käpylässä, jossa hän pyörittää kesäisin Kahvila Siiliä.

“Nyt kun asun San Franciscossa talvikuukaudet, olen innoissani kaikista uusista paikoista jotka ovat auenneet ollessani pois. Helsinki paranee entisestään ja joka vuosi on vaikeampi lähteä pois. Tässä ovat tämän hetken suosikkini.”

RESTAURANT WELLAMO

Katajanokan graniittinaapurustossa, vain muutaman askeleen päässä merestä ja dramaattisista jäänmurtajista. Wellamo on piilotettu jalokivi. Alkupalaksi venäläisiä kurkkuja hunajan ja smetanan kanssa, ja pääruoaksi lammaspelmenit. Jälkiruoaksi vanhan ajan jäätelöä. Lapsemme rakastavat paikkaa, he voivat juoksennella viereisellä leikkikentällä kun aikuiset nauttivat ateriasta.
wellamo.fi
Vyökatu 9

ROSLUND BURGER

Tähän asti Helsingstä ei ole saanut kunnon burgeria. Roslundin myötä tilanne on muuttunut (amerikkalaiset burgerifaniystäväni ovat samaa mieltä). Heillä on ständi Ruotsalaisella teatterilla, Teurastamolla sekä Hietalahden kauppahallissa.

Hietalahden kauppahalli
roslund.fi/hietalahti
Lönnrotinkatu 34

Teurastamon portti
roslund.fi/teurastamon-portti
Työpajankatu 2

HAKANIEMEN KAUPPAHALLI

Monella listalla mainittu klassikko, Hakaniemen halli hurmaa aidolla tunnelmallaan. Lihakauppias, kalatiski, leipomot, luomuvihannekset, teepuoti, gourmetpasta ja -oliiviöljy, uskomaton fetajuusto, siskonmakkarat ja juustokaupan maalaisvoi irtomyyntinä ovat vain muutamia kulinaarisia tärppejä tässä hallissa. Pidä ostostauko ja nauti kulhollinen bouillabaissea Soppakeittiössä. Siirry sitten yläkertaan jonne löytävät vain harvat, ja tutustu siellä Marimekon kauppaan, erinomaisiin antiikkilasikauppiaisiin ja lempiantikvariaattiini.
hakaniemenkauppahalli.fi
Hämeentie 1

KULTTUURISAUNA

Helsingin julkisten saunojen uutta tulemista rytmitti Kulttuurisauna-projekti, josta muodostui kokopäiväinen työ huippugraafikko Nene Tsuboille sekä hänen miehelleen, Rem Koolhaasin opissa olleelle arkkitehti Tuomas Toivoselle, joka muistetaan myös DJ:nä sekä 90-luvun yhtye Giant Robotin johtohahmona. Seuraa saunaprotokollaa: saavu ystävän kanssa mutta älä ryhmässä (yli kahden hengen seurueita ei sallita), riisu kengät ovella ja anna omistajien selittää saunakäytännöt ennen löylyyn astumista.
kulttuurisauna.fi
Hakaniemenranta 17

BIER BIER

Uusi tulokas Bier Bier on sijainniltaan kätevä keskustan kuolleessa kulmassa, Erottajanrinteellä. Erinomaiseen valikoimaan kuuluu APA- ja saison-oluita, sekä muita oluita jotka kiinnostavat maailmanlaajuisen mikropanimotrendin seuraajia. Täydellinen paikka oluelle töiden jälkeen.
bier-bier.fi
Erottajankatu 13

OX

Ehkä eniten San Francisco -tyylisin paikka Helsingin uusista, nuorten tiimien vetämistä ravintoloista. OX on täydellinen sekoitus laatua ja rentoutta. Kävele sisään ja istu baaritiskillä (varaus ei ole pakollinen, salipöytä kannattaa varata hyvissä ajoin), ja anna suomalaisten keittiömestarien hurmata. He luovat vaikuttavia annoksia kovalla työllä (siika-alkupala ja nyhtöpossu ovat lempiannokseni).

restaurantox.fi
Pieni Roobertinkatu 13

VINKKELI

Vain muutama askel OXista, Vinkkeli on hiljattain avattu fine dining -paikka. Palvelusta on jöröys kaukana – Vinkkelin perustajahenkilökunta on alunperin Savoysta (helsinkiläinen klassikko joka on tunnettu sulavasta palvelustaan) ja tottunut huolehtimaan asiakkaista. Ruoan laatu yltää palvelun tasolle: nautin täällä kesän yhden parhaista aterioistani.
ravintolavinkkeli.fi
Pieni Roobertinkatu 8

KÄPYLÄN MAJAKKA & KAHVILA SIILI

Vanha työläisalue Käpylä on hurmaava ja yllättävä. Matkusta ykkösratikalla Kauppatorilta aina päätepysäkille saakka. Käpylän Majakka tarjoilee kaupungin parhaimpiin lukeutuvaa sushia, ja Kahvila Siilestä sat kenties kaupungin parasta kahvia – tarjolla on lontoolaisen Square Milen kahvia pienessä, kauniissa tilassa joka toimi kulmakauppana aina 50-luvulle asti.

Käpylän Majakka
käpylänmajakka.fi
Joukolantie 3

Kahvila Siili
kahvilasiili.com
Ilmattarentie 8c