language
FI
EN

Taidegalleriat

Mikäli Helsingissä haluaa nähdä ja ostaa kansainvälisen tason nykytaidetta, on syytä suunnata kaupungin laatugallerioihin. Galerie Forsblom, Helsinki Contemporary, Galerie Anhava ja Galleria Heino edustavat suomalaisen nykytaiteen huippua ja ne tarjoavat noin kolme viikkoa pitkien näyttelyiden lisäksi intiimejä taiteilijatapaamisia. Tietoa gallerioiden avajaisista ja tapahtumista saa usein liittymällä heidän Facebook-seuraajakseen. Heinäkuisin monet gallerioista ovat kesätauolla.

Galerie Forsblomin hulppeissa tiloissa Lönnrotinkadulla on aina esillä kolme näyttelyä. Galleria edustaa lukuisien kansainvälisten nimien lisäksi muun muassa Ola Kolehmaista, Heikki Marilaa, Kim Simonssonia ja Marianna Uutista. Helsinki Contemporary Bulevardilla esittää lukuisia Y-sukupolven tulkkeja, kuten Tuomas A. Laitista, Rauha Mäkilää, Pilvi Takalaa ja Ville Anderssonia. Anhava avattiin vuonna 1991, legendaarisen 1950 perustetun Galerie Artekin tuella, ja se myy monipuolista pohjoismaista nykytaidetta. Galleria Heino edustaa useita kotimaisia huippuvalokuvaajia, kuten Elina Brotherusta, Axel Antasia, Sami Parkkista, Miklos Gaalia ja Susanna Majuria. Valokuvataiteen kiinnostaessa Galleria Hippolyte, valokuvataiteilijoiden oma galleria, on oikea osoite suunnata.

Kaksi erityisen omalaatuista galleriaa ovat katutaiteeseen erikoistunut Make Your Mark sekä satunnaisesti yleisölle avoinna oleva Zetterberg Gallery. Make Your Mark edustaa mm. kansainvälisesti tunnettua graffititaiteilija EGSiä, jonka töitä keräävät jo nykytaiteen museot. Zetterbergin tallissa on mm. suomalaisen nykytaiteen kauhukakara Jani Leinonen, joka kommentoi teoksillaan jättiyhtiöiden etiikkaa ja maailmantaloutta. Taiteilijavetoisia gallerioita puolestaan ovat Huuto ja SIC, jotka molemmat sijaitsevat samassa makasiinirakennuksessa Jätkäsaaressa.

Galerie Forsblom
Lönnrotinkatu 5 / Yrjönkatu 22
galerieforsblom.com

Helsinki Contemporary
Bulevardi 10
helsinkicontemporary.com

Galerie Anhava
Fredrikinkatu 43
anhava.com

Galleria Heino
Uudenmaankatu 12-16
galleriaheino.fi

Make Your Mark Gallery
Kaasutehtaankatu 1
makeyourmark.fi/gallery

Zetterberg Gallery
Telakkakatu 6
zetterberggallery.com

Galleria Huuto
Jätkä 1 & 2 / Tyynenmerenkatu 6
Uudenmaankatu / Uudenmaankatu 16
galleriahuuto.net

SIC
Makasiini L3, Tyynenmerenkatu 6C, 3rd floor
sicspace.net

Kuva: © Helsinki Contemporary