language
FI
EN

Jaakko Blomberg

Muun muassa Helsinki Sauna Dayn puuhamiehenä kunnostautunut Yhteismaa ry:n Jaakko Blomberg on todellinen kaupunkiaktiivi. Yhteismaa on vuonna 2012 toimintansa aloittanut yleishyödyllinen yhdistys, joka suunnittelee ja toteuttaa yhteiskunnallisesti merkityksellisiä projekteja, tapahtumia ja palveluja. Yhteismaan hankkeet ja tapahtumat jakavat yhteisen tavoitteen hauskemmasta, vapaammasta, kestävämmästä, vastuullisemmasta ja yhteisöllisemmästä kaupunkielämästä. Yhteismaan projekteja ovat Helsinki Sauna Dayn lisäksi mm. Siivouspäivä, Illallinen taivaan alla, Nappinaapuri ja Olohuonenäyttely. Blomberg listasi omat Helsinki-suosikkinsa.

KAUPUNGINOSAJUHLAT

Helsingin ehkä parhaita tapahtumia ovat paikallisten asukkaiden tekemät kaupunginosajuhlat: Kallio Block Party, Kumpulan kyläjuhlat, Arabian Katufestivaali, KontuFestari, Herttoniemi Block Party ja monet muut. Tänä vuonna missasin niistä harmittavan monet, mutta ensi kesänä pitää välttää sama virhe.

KIRPPIKSET

Unohda uusien tavaroiden ostaminen kaupasta, Helsingissä riittää nimittäin kirppisteltävää läpi vuoden, mutta erityisesti keväällä ja kesällä. Parhaat löydöt tekee usein paikallisilla, asukkaiden itse järjestämillä kirppiksillä, joilla voi löytää vuosikausia kellareissa lojuneita aarteita. Niin ja pisteenä iin päälle tietysti tarjonnan täydentää koko kaupungin kirppariksi muuttava Siivouspäivä.

ALPPIPUISTO JA LINTSIN KALLIOT

Heinäkuun viikonloppujen ilmaiset festarit Alppipuistossa ovat täydellinen lisä Helsingin kesään. Hyviä bändejä, rento meininki ja vielä ihan kodin vieressä. Illan päätteeksi voi mennä vielä istuskelemaan Lintsin kallioille nauttimaan auringonlaskusta.
Alppipuisto Wikipediassa

VAASANKADUN VEGEMESTAT

Vaasankadulle ja sen lähistölle on viime vuosina noussut hyvä valikoima edullista ja hyvää kasvisruokaa tarjoavia ravintoloita. Kotiin voi samalla ostaa ruoat Vegekaupasta ja kovinkin jano sammuu seudun lukuisissa baareissa.
Soi Soi
justvege.fi
rootshelsinki.fi
vegekauppa.fi

KÄÄNTÖPÖYTÄ

Keskellä Pasilan junakiskoja vähän piilossa oleva vihreä keidas, joka toimii paitsi kaupunkiviljelmänä, myös toisinaan erinomaisena brunssi- ja tapahtumapaikkana. Tällaisia yllätyksellisiä säröjä tarvitaan lisää ehjään kaupunkikuvaan.
kaantopoyta.fi
Tallikatu

RUPLA

Hesarille pari vuotta sitten avannut Rupla on tuonut virkistävän lisän Kallion taide-, tapahtuma-, myymälä- ja ruokaskeneen. Rohkeita näyttelyitä, kivoja tapahtumia ja hyvä brunssi.
rupla.fi
Helsinginkatu 16

KONEPAJAN BRUNO

Olen pitkään kaivannut enemmän elämää Konepajan alueelle - ja nyt Konepajan Bruno on alkanut lunastaa siihen asetettuja odotuksia. Viikonloppuisin kirppis, iltaisin keikkoja, hyvää ruokaa, aurinkoinen terassi ja vähän kaikkea muutakin.
konepajanbruno.com
Aleksis Kiven katu 17 A

JÄNÖ - VEGAANINEN LIPPAKIOSKI

Lopuksi pitää mainita vielä Jänö, elokuussa Kansallismuseon viereen avaamamme vegaaninen grillikioski, josta saa niin vihiksiä, nyhtökauraa kuin muitakin vegaanisia herkkuja. Erityiseksi kioskin tekee myös se, että se on ostettu joukkorahoituksella kaupungilta ja sitä pyörittää kaikille avoin osuuskunta. Ja onhan myöhäisfunkkista edustava lippakioski jo itsessään näkemisen arvoinen.
facebook.com/vegaaninenlippakioski
Museokatu 1