language
FI
EN

Samuji

Vuonna 2009 perustetun Samuji-merkin pääsuunnittelija on Samu-Jussi Koski, yksi Suomen menestyneimpiä nykymuotisuunnittelijoita. Samu-Jussi Koski sai kasvatuksen muotialalle Suomen suurimmassa tekstiiliin erikoistuneessa designtalossa Marimekossa, jossa hän työskenteli aiemmin suunnittelijana ja taiteellisena johtajana. Samujilla on kaksi myymälää Helsingin keskustassa: Samuji House Erottajalla sekä pienempi liike Esplanadilla.

Samujin ajatus on luoda kokonainen vaatekaappi, josta löytyy kaikki tarpeellinen. Merkki on syntynyt rakkaudesta vaatteisiin – ei muotiin. Vaatteissa on yksinkertaista käytännöllisyyttä ja materiaalit ovat suunnittelun lähtökohta. Laadukkaat ja persoonalliset kankaat ovat peräisin pääosin Japanista ja Italiasta. Eräänlaiseen klassikon maineeseen on noussut Samujin Liberty-yhteistyömallisto. Lontoolaisen perinteikkään printtitavaratalon kuosit istuvat Samujin kauneuden ja heleyden täyttämään maailmaan täydellisesti.

Samujin tuotteet on suunniteltu kestämään aikaa, niin laadulisesti kuin ulkonäöllisesti. Kyseessä on kokonaisvaltainen maailma, joka on samalla sekä juureva että elegantti. Mallistot käsittävät tällä hetkellä naisten- ja kodinmallistot. Samujin klassikotuotteita ovat niin arkeen kuin juhlaan sopiva Faithfull-mekko, muhkeasta nahkasta valmistettu Tori-laukku sekä kodinsisustusesinemallistoon kuuluva valurautainen Piippu-kynttilänjalka.

SAMUJI HOUSE
Erottajankatu 9 B (sisäpiha)
OPEN: Mon-Fri 11-19 Sat 11-17
COLLECTIONS: Woman, Homeware

SAMUJI SHOP
Pohjoisesplanadi 37
OPEN: Mon-Fri 11-19 Sat 11-17
COLLECTIONS: Woman

samuji.com Kuvat: Aleksi Niemelä, Samuji