language
FI
EN

Martti Kuoppa

Helsinkiläinen flatland BMX -pyörätaituri Martti Kuoppa on yksi lajinsa kiistattomia legendoja. Kuoppa on muun muassa flatland BMX:n kaksinkertainen maailmanmestari (2002 & 2015) ja kolminkertainen X Games -kultamitalisti. Suurena intohimona Kuopalla aina on ollut myös uusien temppujen kehittäminen, joita hän onkin luonut ja jalostanut lajiinsa useita, pitipä herra 2000-luvun hallussaan myös kahta Guinnessin maailmanennätystäkin.

Kuopalla on myös oma BMX-runkomerkkinsä Kuoppa Gomez Bikes ja hän toimii myös Master of Creativity -videokilpailun tuottajana. Vuonna 1990 BMX-pyöräilyn aloittanut herrasmies listasi lempipaikkansa Helsingistä ja yhden Espoosta.
instagram.com/masterofcreativity
instagram.com/marttikuoppa


KAITALAMPI

Kesäisin tulee käytyä Kaitalammella uimassa ja talvisin kävelyillä. Noin uolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Upea paikka.


JÄTEMÄKI ELI MALMINKARTANONHUIPPU

Malminkartanonhuippua sanottiin ennen yksinkertaisesti Jätemäeksi, ja siksi kutsun sitä edelleen. Nuorempana ollessani ammatiltani ”suorittava urheilija”, kävin Jättärillä treenaamassa rappusjuoksua verenmaku suussa. Nykyään käyn Jättärillä silloin tällöin reippailemassa portaat pari kertaa ylös ja alas sekä nauttimassa upeista maisemista.


MALMINKARTANON JUNA-ASEMA

Helsingin hienoin juna-asema.

KAAPELITEHTAAN KORIPALLOKENTTÄ

Harjoittelen kesäisin täällä BMX-pyörällä, koska siellä ei oikeastaan kukaan koskaan käy pelaamassa korista. Se on myös mukavasti tuulensuojassa, siinä melkein Kaapelitehtaan seinässä kiinni.
kaapelitehdas.fi


SOI SOI

Jos olen pikaruoka-tuulella, suuntaan Soi Soihin, josta saa kaupungin parhaat kasvishampurilaiset.
soisoi.fi
Vaasankatu 9

BRAGU ELI BRAHENKENTTÄ

Talvisin käyn Bragulla luistelemassa ja kesäisin käytän sen koriskenttää BMX-harjoitteluun. Bragulla on siisti skrinnailla ja tsiigailla, kun sporat menee ohi :)
hel.fi