language
FI
EN

Laatuhotellit

LILLA ROBERTS

Lilla Roberts on yksi kaupungin uusimmista hotelleista. Arkkitehti Selim A. Lindqvistin suunnittelemassa historiallisessa jugend-kiinteistössä on sijainnut aiemmin poliisilaitos. Boutiquehotelli Lilla Roberts on sisustettu art deco -henkeen. Aulassa vieraat toivottaa tervetulleeksi vaikuttava shakkiruutulattia ja Moooin nykydesignklassikoksi noussut musta hevosvalaisin. Lilla Roberts sopii sekä liike- että vapaa-ajan matkustukseen, sillä huoneet on varusteltu kaikella tarpeellisella. Jokaisessa huoneessa on silitysrauta- ja lauta. Kylpyhuoneissa on lontoolaisen Neil's Yard -luonnonkosmetiikkamerkin tuotteet sekä ammattilaistason GHD-hiustenkuivaajat. Hotellin baari, Lilla E, on erikoistunut kokeellisiin cocktaileihin, joiden esillepanossa käytetään mm. savua tai jäkälää. Thonet-tuolein kauniisti sisustettu Ravintola Krog Roba tarjoaa yksinkertaista mutta laadukasta aamiaista, lounasta, illallista ja sunnuntaibrunssia.
lillaroberts.com
Pieni Roobertinkatu 1-3


HOTEL KÄMP

Pian 130 vuotta täyttävä Hotel Kämp on yksi Helsingin vanhimmista hotelleista. Mannereurooppalaisen Grand Hotel -esikuvan mukaan perustettu viiden tähden luksushotelli on nähnyt monta historiallista tapahtumaa ja siellä ovat kokoontuneet niin eliitti ja älymystö kuin poliitikot ja kulttuuriväkikin. Theodor Höijerin vuonna 1887 piirtämä, uusklassismin tyyliin rakennettu hotelli katsoo kaupungin arvokkaimpaan puistoon, Esplanadille. Ympäröivissä kortteleissa sijaitsevat kaupungin luksusliikkeet, huippuasianajotoimistot ja laaturavintolat. Korkeatasoisten huoneiden ja consierge-palvelun lisäksi Kämp-hotellista löytyy suosittu spa, useita ravintoloita sekä baari.
hotelkamp.com
Pohjoisesplanadi 29


KLAUS K

Klaus K avattiin vuonna 2005 ja se on Helsingin vanhin designhotelli. Suuri osa huoneista on alkuperäisiä, Kalevalasta inspiroituneita kokonaisuuksia poikkeuksena vasta valmistuneet skandinaaviset lofthuoneet hotellin kattokerroksessa. Skyloft-huoneissa ja -sviiteissä majoittuvien käytössä on 7. kerroksen terassi, josta avautuu näkymät Helsingin kattojen yli. Näiden lisäksi Klaus K:n erikoisuutena ovat kotimaisten kuvataiteilijoiden, kuten Jani Leinosen sekä muotoilijoiden, kuten Harri Koskisen suunnittelemat huoneet. Klaus K:ssa sijaitsee italialaiseen keittiöön perustuva ravintola Toscanini ja Livingroom-aulatila. Korttelissa on lisäksi runsaasti laadukkaita ravintoloita ja baareja, kuten Boulevard Social, Gaijin sekä Pastor.
klauskhotel.com
Bulevardi 2-4

HOTEL F6

F6 on Helsingin uusin boutiquehotelli, joka sijaitsee kivenheiton päässä Esplanadin puistosta. Yksi hotellin hurmaavimmista yksityiskohdista on sisäänkäynti, kahdeksankulmainen atrium. Valopiha toimii kesäisin hotellivieraiden olohuoneena ja baariasiakkaiden terassina. Hotellin erikoisuutena on valikoima omalla sisäänkäynnillä varustettuja pihahuoneita. Pehmeät arvot ovat perheomisteiselle hotellille tärkeitä – F6 käyttää vain tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä ja tarjoaa vieraiden käyttöön polkupyöriä. Kotoisa aamiainen katetaan baariin, jonka keittiönurkkauksessa puuro valmistuu vieraiden läsnä ollessa. Hotellin baari on suosittu paikka paikallisten keskuudessa, erillistä ravintolaa hotellissa ei ole. Ritualsin kosmetiikkatuotteet täydentävät suurikokoisia kylpyhuoneita.
hotelf6.fi
Fabianinkatu 6

Kuvat: Lilla Roberts, Kämp, Klaus K, Hotel F6