language
FI
EN

Jorma Uotisen Design District Helsinki

Jorma Uotinen on helsinkiläinen tanssija, laulaja, koreografi, professori ja mediapersoona. Hänet valittiin Design District Helsingin lähettilääksi 2016 aktiivisena ja ansioituneena elävän kaupunkikulttuurin edustajana.

Luovalle moniosaajalle Jorma Uotiselle syyspäivä Helsingissä on hatunnosto omaleimaisuudelle ja laadulle. Vietä päivä seuraten Jorman reittiä Design District Helsingissä tai poimi reitin varrelta kiinnostavat täsmävierailukohteet.


Muotoilu vaatii uskallusta ottaa riski. Vain riskejä ottamalla muotoilija voi tehdä omaperäisiä valintoja, joilla erottuu selvästi toisista. Näin pääsee irti keskinkertaisuudesta. Kun jokainen muotoilijana löytää oman tyylinsä, silloin kokonaisuus sykkii ja hengittää.

Designin täyttymys toteutuu tuotteissa, jotka eivät ole vuosikymmenten jälkeenkään vanhentuneet, vaan voivat aina tehdä uuden tulemisen. Hyvä taide ja muotoilu kestää aikaa.

Seuraan aika paljon kansainvälisiä sisustuslehtiä. Iloitsen aina, kun esille pulpahtaa suomalainen nimi. Tällöin muotoilu on läpäissyt erottuvuuden kynnyksen.

1. Klaus K Hotel
Kierrokseni käynnistyy Klaus K:sta, jota ehdottomasti suosittelen. Tämä tasokas hotelli tarjoaa designia ja taidehuoneita vaativillekin.

2. ALESSIshop
Italialainen design on minulle tärkeää, ja ALESSIshop siitä hyvä esimerkki. Olen hankkinut astiaston ja ruokailuvälineeni tästä myymälästä. Se vastaa vaativaa esteettistä makuani.

3. Variety Second Hand & Vintage
Kuvauksissa äänimies esitteli vaatteitaan, joita oli hankkinut tästä vintage-liikkeestä. Hän sai minutkin kiinnostumaan liikkeen valikoimasta, jossa on selvästi tarjolla hienoja merkkejä miehille. En ole vielä käynyt täällä, mutta aion ehdottomasti mennä tutustumaan. Ehkä löydän jotain erityistä!

4. Galerie Forsblom
Galleriat ylipäätään kiinnostavat minua, ja käyn niissä mielelläni inspiroitumassa. Forsblomin näyttelyt esittelevät laajaa kansainvälistä osaamista. Käyn täällä usein ihailemassa upeita töitä.

5. Skanno
Skanno on ollut vuosikymmenten ajan yksi suosikkiliikkeistäni Helsingissä. Olenkin keskittänyt lähes kaikki sisustushankintani tähän liikkeeseen, jonka tuotteisiin ja hyviin merkkeihin luotan.

6. Harri Syrjänen
Harri Syrjäsen koruissa ja nahkatuotteissa on vahva käsityöläisyyden leima. Taito ja käsityöläisyys näkyy myös myymälässä, joka on samalla taiteilijan työhuone.

7. Juuri
Juuren keittiö on kiinnostava. Se osoittaa, että ruoan suomalaisuus on muutakin kuin poronkäristystä.

8. Designmuseo
Designmuseo johdattelee Korkeavuorenkadulle, joka on yksi lempikaduistani Design Districtissä. Paikkana ja instituutiona Designmuseo on hyvin tärkeä. Vien tänne mielelläni myös ystäviäni. Esillä on aina jotakin kiinnostavaa ja ajankohtaista.

9. Proud Optiikka
Minulla on hyvä kokoelma silmälaseja, ja ne ovat minulle hyvin tärkeitä – osa kokonaisuuttani ja persoonallisuuttani. Kerran toimittaja kuvailikin minua toteamuksella ”lähinnä silmälaseistaan tunnettu Uotinen”. Tässä optikkomyymälässä on hyvä ja tasokas valikoima.

10. Fasaani
Antiikkiliike Fasaanin valikoima on aina kiinnostava. Olen ostanut täältä itselleni laseja. Hyvä muotoilu kestää aikaa.

11. Ritva Falla
Muotisuunnittelija Ritva Fallalla on selkeästi omaperäinen tyyli ja korkealuokkainen laatu. Päätän kävelykierrokseni Design District Helsingissä häntä tervehtimällä ja toivottamalla hänelle menestystä.

designdistrict.fi Kuva: Pasi Haaranen. Kartan toteutus: Hanne Huotari / byfar​