language
FI
EN

Anna Taipalus

Etu-Töölön Museokatu sykkii lämpimästi Helsingin ydinkeskustan välittömässä läheisyydessä. Museokadulta löytyy monimuotoisesti ravintoloita, kahviloita ja kivijalkaliikkeitä jokaiseen makuun ja katu tuntuu kasvavan kuin salaa yhdeksi Helsingin mielenkiintoisimmista ja mukavimmista kaduista. Museokadulta löytyy klassikoita Storyvillestä KuuKuuhun ja Manalasta Café Maroccoon, sekä tuoreampia suosikkeja Vegaanisesta Jänö-lippakioskista Anton&Anton-ruokakauppaan ja Voffelista & Kaffelista ravintola Comaan. Yksi Museokadun helmistä on syksyllä 2016 uusiin tiloihin Anton&Antonia-vastapäätä muuttanut Hella & Herkku -kivijalkakauppa. Hellan & Herkun energinen yrittäjä Anna Taipalus listasi suosikkipaikkansa Helsingissä.

"Ihastuin aikanaan Italiassa asuessani pieniin herkkukauppoihin jotka pursuivat lattiasta kattoon ihania paikallisia tuotteita. Siellä heräsi ajatus omasta pienestä kaupasta. Kolme vuotta sitten toteutin haaveeni ja perustin Hella & Herkku -kaupan lapsuuteni maisemiin Töölöön, Museokatu 34:seen. Myyn pääasiassa italialaisia pientuottajatuotteita mutta valikoimassa on tuotteita muualtakin Välimeren alueelta. Muutin vuosi sitten itsekin takaisin Etu-Töölöön ja nykyään koko elämäni pyörii käytännössä parin korttelin ympärillä, niinpä lempipaikkanikin löytyvät kotikulmilta."

KUUKUU

Kortteliravintola jonne on kiva pistäytyä pelkälle viinilasilliselle, lihapullille tai syömään pidemmän kaavan mukaan.
kuukuu.fi
Museokatu 17

VOFFELI & KAFFELI

Mummolan vohveleita makeilla tai suolaisilla täytteillä.
facebook.com/VoffeliKaffeli
Museokatu 11

CAFÉ HEMMA

Suloinen pieni kahvila ja todella hyvät kahvit!
facebook.com/CafeHemma
Museokatu 9

RAVINTOLA AITO

Rentoa fine diningia ja sunnuntaibrunssi. Hyvä paikka myös businesslounaalle.
ravintola-aito.fi
Museokatu 29

HOPIA

Hopiasta kävin jo pikkutyttönä hakemassa äidin kanssa karjalanpiirakoita ja korvapuusteja. Kahvila-konditoria on toiminut samassa osoitteessa vuodesta 1949 asti.
konditoriahopia.fi
Pohjoinen Hesperiankatu 9

TÖÖLÖN SÄVEL

Pienpanimo-oluita, hyvää ruokaa, sunnuntaibrunssi.
toolonsavel.fi
Runeberginkatu 40

UMESHU

Mun lemppari sushit Helsingissä.
umeshu.fi
Pohjoinen Hesperiankatu 15

HÄVIKKIRUOKARAVINTOLA LOOP

Kauppiailta ja tuottajilta kerätyistä, hävikkiin päätyvistä raaka-aineista valmistettua lounasta päivittäin, viikonloppuisin brunssi. Myös oma kauppani toimittaa tänne tuotteet, joissa päiväyksen alkavat tulla vastaan.
ravintolaloop.fi
Lapinlahdentie 1