language
FI
EN

Perheet safkaa - Lapsiystävälllinen ruokatapahtuma
21.01.2017.

Annetaan lasten näkyä ja kuulua kaupunki- ja ruokakulttuurissa.

Perheet Safkaa on Family Mattersin perustajien Petra Gergov-Koskelon ja Minna Koskelon kehittämä konsepti joka sai alkunsa, kun kaksi hyvää ruokaa rakastavaa äitiä turhautui siihen, että sekä itsellä että monilla tuttavaperheillä oli korkea kynnys lähteä lasten kanssa ravintolaan syömään. Lisäksi monissa paikoissa tarjotaan lapsille sama iänikuinen menu nakeilla ja ranskalaisilla.

Perheet safkaa -tapahtumassa lapset pääsevät mukavan yhdessäolon lisäksi maistelemaan uusia makuja ja koko perheellä on mahdollisuus onnistuneeseen ravintolakäyntiin. Vanhempien ei tarvitse stressata muiden asiakkaiden häiritsemisestä, koska muutkin ravintolan asiakkaat ovat tapahtuma-aikaan ainakin pääosin lapsiperheitä.

Ensimmäinen Perheet safkaa -tapahtuma järjestetään Helsingissä lauantaina 21.1.2017 seuraavissa ravintoloissa: Aito, Bronda, The Cock, Elite, Juuri, Löyly, Muru, Presto, Salutorget, Shelter, Strindberg, Teatteri ja Töölönranta.

Tee pöytävaraus tapahtumapäivälle haluamastasi ravintolasta ja mainitse varauksen yhteydessä "Perheet Safkaa". Huomiothan, että kattausajat ja menut ovat ravintolakohtaisia. Alla ravintoloiden lyhyet esittelyt ja ohjeet pöytävarauksiin.

RAVINTOLA AITO

Aito on pieni ja intiimi 2009 avattu, mutkattoman palvelun kortteliravintola Helsingin Töölössä. Tarjoilemme vieraillemme puhtaista ja tuoreista raaka-aineista valmistettua konstailematonta ja rehtiä ruokaa sekä sydämellistä ja ystävällistä palvelua, unohtamatta rentoa ja välitöntä tunnelmaa. Meille tärkeintä on aina vieraidemme tyytyväisyys ja iloinen mieli.

Perheet Safkaa ravintola Aitossa la 21.1.2017 klo 12-16
Perheet Safkaa -päivänä Aitossa nautitaan Töölön tunnelmasta koko perheen voimin vauvoista vaareihin. Tarjoilemme normaalin a la carte listamme lisäksi kolmen ruokalajin Päivän Menua päiväkattauksessa kello 12 - 16. Hinta aikuisilta 39 €, lapset puolikkailla annoksilla puoleen hintaan ja alle kouluikäiset 10 €.
Pöytävaraukset: ravintola-aito.fi/poytavaraus/ tai 09 454 4303.

Museokatu 29, puh. 09 454 4303, www.ravintola-aito.fi

RAVINTOLA BRONDA

Bronda on Helsingin ravintola-alan superkaksikon Tomi Björckin ja Matti Wikbergin viides ravintola. Tarjoilemme Brondan lounaalla sekä illallisella modernia brasserieruokaa ja tunnelma ravintolassamme on rento ja sosiaalinen. Brondan herkkujen ääressä viihtyvät sekä perheet, kaveriporukat että yritysasiakkaat ja herkullisen ruoan sekä juoman lisäksi korkea, vaikuttava tila suurine ikkunoineen tarjoaa upeat puitteet kokonaisvaltaiseen ravintolaelämykseen. Lisäksi tyylikkääseen, Esplanadin puistonäkymällä varustettuun loungebaariimme Bar Brondaan pääsee herkuttelemaan ja nauttimaan raikkaita, tuoreista raaka-aineista valmistettuja juomiamme ilman pöytävarausta. Keskiviikosta lauantaihin baarin tunnelmaa nostaa myös DJ, joka soittaa rentoa ja menevää musiikkia eri vuosikymmeniltä aina pikkutunneille saakka.

Perheet Safkaa Brondalla la 21.1.2017 klo 12-16

Lauantain lounaalla 21.1.2017 ravintolamme tulvii uusien kokemusten tuottamaa riemua! Tule nauttimaan meille koko perheen voimin upeista mauista, teemaan sopivasta ohjelmasta sekä herkkusuiden luomasta lämpimästä tunnelmasta! Normaalin lauantain lounaslistamme lisäksi voitte herkutella myös keittiömestarimme teemapäivää varten suunnittelemalla maistelumenulla. Vietä unohtumaton päivä Brondassa lasten, lastenlasten tai kummilasten kanssa! Pöytävarauksen teet helposti numerosta 010 322 9385 tai sähköpostilla info@ravintolabronda.fi.Eteläesplanadi 20, puh. 010 322 9383, www.ravintolabronda.fi

RAVINTOLA THE COCK

A family-style neighbourhood eatery, rotisserie and bar at Kasarmitori square by Richard McCormick & Ville Relander. Expect super fresh morning coffees and cold pressed juices, healthy lunches, bar dining, ping pong, great cocktails, rotisserie, cheap beer, kick ass veg options, sundowners, an awsome dinner party and much much more. We strive to enliven the entire hood.

Perheet Safkaa la 21.1.2017 klo 12-17
Hoi kaikki ipanat! Napatkaa mukaan vanhempanne, mumminne ja kumminne ja tulkaa nauttimaan yhteisestä ajasta saman pöydän ympärillä lauantaina 21.1. Normaali-listaamme pohjautuva lastenlista saatavilla tapahtuman ajan klo 12.00-17.00 alkaviin perhevarauksiin. Pöydän voi varata online (max 10 hengen varaukset), sähköpostitse (bookings@thecock.fi) tai puhelimitse (puh. 050 3523486). Mainitsethan varatessa #PerheetSafkaa. Tervetuloa!

Ahoy all kids! Grab your parents & grandparents and come enjoy lunch or dinner together around one big table on Saturday 21.1. Special kids's menu available for family bookings starting 12.00-17.00. Table can be booked online (bookings for max 10), per email (bookings@thecock.fi) or phone (tel. 050 3523486). Please mention #PerheetSafkaa when making the booking. Welcome!

Fabianinkatu 17, puh. 050 3523486, www.thecock.fi

RAVINTOLA ELITE

Elite on ainutlaatuinen kulttuuri- ja taiteilijaravintola, elämän estradi ja taiteilijoiden olohuone vuodesta 1932. Tässä oikean elämän teatterissa ovat viihtyneet niin näyttelijät kuin muusikot, kirjailijat ja tanssijat, ja myös kuvataiteilijat, joiden teokset nyt koristavat Eliten seiniä. Suomalais-kansainvälisen keittiön antimia ovat mm. Tauno Palon kermasipulipihvi, vorschmack ja pyttipannu.

Perheet Safkaa Elitessä la 21.1.2017 klo 13-24
Töölössä sijaitsevaan Eliteen lapset ovat aina tervetulleita. Maukkaan lastenlistan lisäksi perheen pienemmille on oma kirjastonsa ja väritettäviä kuvia. Tapahtumapäivänä tarjoamme kaikille lapsille ruokailun yhteydessä ilmaisen jäätelöpallon. Ottakaa vanhempanne ja isovanhempanne mukaan ja viettäkää ikimuistoinen päivä yhdessä perheenne kanssa hyvän ruoan äärellä. Varmista paikkasi varaamalla pöytä osoitteesta http://www.elite.fi/fi/yhteystiedot/poytavaraus/ tai soittamalla numeroon 09-61285200. Muistathan mainita #perheetsafkaa varausta tehdessäsi.

Eteläinen Hesperiankatu 22, puh. 09 6128 5200, www.elite.fi

RAVINTOLA JUURI

Mistä on ravintola Juuri tehty? Aidoista mauista, rönsyilevästä intohimosta, villeistä yrteistä, puolihulluista ideoista, rakkaudesta pientuottajien työn hedelmiin sekä taidosta valmistaa niistä tavattoman maistuvaa sapuskaa. Niistä on tehty Juuri. Maku. Alkuperä. Intohimo.

Perheet Safkaa Juuressa la 21.1.2017 klo 12-23
Hei lapset! Kuten jo tiedätte, olette meille asiakkaita siinä missä muutkin. Ottakaapa tällä kertaa myös vanhempanne mukaan ja tulkaa koko perheen voimin nauttimaan lounasta tai illallista. Kumpi teille parhaiten sopii. Myös aikuisille on oma normaalia menua mukaileva ruokalistansa, jossa annokset ovat muuten samoja, mutta vähän reilumman kokoisia. Pöytävaraukset netissä www.juuri.fi tai meilillä varaukset@juuri.fi.

Korkeavuorenkatu 27, puh. 09 635 732, www.juuri.fi

RAVINTOLA LÖYLY

Löyly, pala Helsingin kaunista rantaviivaa, tarjoaa upeita elämyksiä ja lämpimiä hetkiä niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille kotimaasta ja merten takaa. Kesäpäivistä kelpaa nauttia upeilla terasseilla ja saunat ovat kuumana joka päivä. Löyly on ainutlaatuinen niin sijainnin kuin arkkitehtuurin puolesta. Löyly on myös esimerkillinen kestävän liiketoiminnan ja ekologisen rakentamisen edelläkävijä. Ympäristövastuullisuus on hankkeen keskeisenä lähtökohtana huomioitu aina ekosähköstä FSC-sertifioituihin rakennusmateriaaleihin ja ruokalistaan saakka.

Perheet Safkaa ravintola Löylyssä la 21.1.2017 klo 11-16
Tervetuloa herkuttelemaan ja viettämään perheen yhteistä aikaa Löylyyn – aina – ja erityisesti lauantaina 21.1.2017! Klo 11.00 – 16.00 tarjolla on herkullinen brunssi ja lapsille oma Brunssibuffet-pöytä. Safkaamisen lomassa Löylyssä saa myös tanssia: House DJ soittaa letkeää musiikkia lasten makuun. Pöytävarauksia otamme vastaan klo 11.00 – 15.00 väliselle ajalle – mainitsethan varausta tehdessäsi, että osallistutte #perheetsafkaa päivään. Toivomme myös ennakkoon tietoa lasten lukumäärästä. Perheen pöytävarauksen kesto on 1,5h. Pöytävaraukset: https://www.royalravintolat.com/fi/varaukset.

Hernesaarenranta 4, puh. 09 6128 6550, www.loylyhelsinki.fi

RAVINTOLA MURU

Ravintola Muru tarkoittaa hienostelematonta tapaa nauttia hienoista makuelämyksistä. Raaka-aineiden tai tekemisen tasosta emme tingi tippaakaan, mutta turhanpäiväinen kikkailu ja jäyhä jököttäminen eivät kuulu tyyliimme. Missiomme on vilpitön hyvästä ruuasta nauttiminen. Filosofiamme valmistaa ruokaa on yksinkertainen. Teemme sitä parhaista aineksista, jotka hankimme henkilökohtaisesti meille tutuilta tuottajilta tai tukkureilta. Laadun ehdoilla tuemme mielellämme lähi- ja luomutuotantoa. Sekä valmistamaamme ruokaa että tapaa, jolla sen tarjoilemme, yhdistää keveys, raikkaus ja tärkeilemättömyys.

Perheet Safkaa Murussa la 21.1.2017
Kaksi kattausta: klo 11-13 & 13.30-15.30 Perheet Safkaa -tapahtumassa tarjoilemme koko porukalle maistuvan kolmen ruokalajin lounaan. Hinta aikuisilta 46€ ja lapsilta 3€/ikävuosi. Varaa pöytäsi perheystävälliseen tapahtumaan: http://www.murudining.fi/varaukset/.

Fredrikinkatu 41, puh. 010 2928 999, www.murudining.fi

RAVINTOLA PRESTO

Esplanadin puiston kupeesta löytyy pala Italiaa. Presto on ravintola täynnä herkullisia makuja – tottakai parhaista italialaisista raaka-aineista. Prestossa näet, kuinka annoksesi valmistuu Mozzarella Barissa tai Trattorian pizzauunissa käsityönä. Jokaista suupalaa täydentävät herkulliset, huolella valikoidut juomat. Yläkerran Loungessa tapaat ystäväsi, kokoonnut työporukalla tai järjestät erilaisen asiakastilaisuuden. Ja jos et malta lähteä kotiisi, niin vie Presto mukanasi. Kaupastamme voit ostaa valmiit kastikkeet, öljyt, pastat ja muut herkut sekä hyvän valikoiman kirjoja. Presto! Pöytävaraukset: https://www.royalravintolat.com/fi/varaukset.

Perheet Safkaa Prestossa la 21.1.2017 klo 11-22
Prestossa safkataan 21.1. koko perheen voimin. Lapset saavat tällöin eri tyishuomiomme. Lasten ruokalista pohjautuu Preston ruokalistaan ja järjestämme pieniä yllätyksiä perheen pienimmille. Pöytävaraukset: www.ravintolapresto.fi tai puhelimitse 09-61285350.

Eteläesplanadi 14, puh. 09 6128 5350, www.ravintolapresto.fi

RAVINTOLA SALUTORGET

Helsingin vanhassa empirekeskustassa sijaitseva kaunis Salutorget kutsuu konstailemattomaan tunnelmaan. Ravintolan puolella nautit mutkattomasta menusta. Laadukas baari tarjoaa purtavaa pikkunälkään ja kesäisin kauppatorille avautuvalla pöytiintarjoiluterassilla viihtyy enemmän kuin mielellään.Salutorget koostuu konstailemattomasta ja selkeästä ruokasalista, laadukkaasta baarista ja kauppatorille avautuvasta viihtyisästä pöytiintarjoiluterassista.

Perheet Safkaa Salutorgetissa la 21.1.2017 klo 12-17
Koko perheen voimin Salutorgetiin! Perheet Safkaa -tapahtumapäivä on muistutus siitä, että yhteinen ateria koko perheen kesken - vauvasta vaariin - on mahdollista myös kodin ulkopuolella. Pöytävaraukset: https://www.royalravintolat.com/fi/varaukset tai +358 9 6128 5950.

Pohjoisesplanadi 15, puh. 09 6128 5950, www.salutorget.fi

RAVINTOLA SHELTER

Shelter tuo yhteen hyvän ruoan ja juoman ystävät Katajanokan rannassa sijaitsevan makasiinirakennuksen suojiin. Ravintolamme luotamme käsityöhön, aitoon asiakaspalveluun ja yhdessä tekemiseen. Tarjoilemme viikottain vaihtuvaa yllätysmenua 3 tai 5 ruokalajin pituisena. Käytämme menuissamme sesongin mukaisia upeita raaka-aineita. Menut saatavilla myös kasvisversiona.

Perheet Safkaa Shelterissä la 21.1.2017 klo 14-17
Tarjoilemme kolmen ruokalajin menun päivän parhaista raaka-aineista. Aikuiset 40€, lapset alle 10v. 18€. Perheen pienimmille (alle 5v.) talo tarjoaa kokemuksen! Pöytävaraukset ja tiedustelut mia@shelter.fi. (Huom! Tällä hetkellä loppuunmyyty, mutta jonoa otetaan vastaan)

Kanavaranta 7, puh. 09 666 118, www.shelter.fi

RAVINTOLA STRINDBERG

Strindberg on toiminut helsinkiläisten kohtauspaikka jo usean vuosikymmenen ajan. Katutasosta löytyy laaja valikoima kylmiä ja kuumia juomia kahvista viineihin. Suurista ikkunoista avautuu näkymä Esplanadin puistoon, jota voi ihastella itse tehtyjen leipomusten äärellä. Toisessa kerroksessa on kaupunkilaisten olohuoneena toimiva A la carte -ravintola, jonka korkeatasoinen keittiö tarjoaa konstailematonta ruokaa. Ravintolan yhteydessä on tunnelmallinen Kirjastobaari, jossa baarimestarimme sekoittaa, sheikkaa ja kaataa juoman kuin juoman.

Perheet Safkaa Strindbergilla la 21.1.2017 klo 12-17
Tervetuloa koko perhe saman pöydän ääreen meille! Lauantaina 21.1. Perheet Safkaa yhdessä Strindbergin lasten klassikoita. Lasten klassikot ovat saatavilla tapahtuman ajan, klo 12-17 alkaviin varauksiin. Pöydän (max. 10 hlö) voi varata online (https://www.royalravintolat.com/fi/varaukset), myyntipalvelun kautta (puh. +358 9 6128 6000) tai suoraan meiltä (puh. +358 9 6128 6900). Muista mainita varatessa #PerheetSafkaa! -

Pohjoisesplanadi 33, puh. 09 6128 6900, www.strindberg.fi

RAVINTOLA TEATTERI

Elämä voi olla yhtä Teatteria. Tässä Helsingin sykkivässä sydämessä Esplanadin puiston alkupäässä viihdyt aamukahvista yömyssyyn. Mielenkiintoinen ravintolakokonaisuus kätkee sisäänsä Teatterin Grillin, Teatteribaarin, Kellobaarin, Klubin ja Delin.

Perheet Safkaa ravintola Teatterissa la 21.1.2017 klo 11-19
Perheet Safkaa –tapahtumapäivänä lapsille järjestetään Teatterin keittiössä oma ”työpiste”, jossa he saavat olla mukana valmistamassa jälkiruokaa. Lapsille suunnitellaan myös oma ruokalista, josta pienemmätkin lapset, jotka eivät osaa vielä lukea, voivat valita eri symboleilla kuvatuista ruokavaihtoehdoista itselleen mieluisimman. Tarjolla on tavallisen menun lisäksi keittiömestarin erityisesti Perheet Safkaa -tapahtumaan suunnittelema menu. Varauksia otetaan vastaan klo 11-19 välillä. Pöytävaraukset: royalravintolat.com/fi//ravintolat/varaukset

Pohjoisesplanadi 2, puh. 09 6128 5000, www.teatteri.fi

RAVINTOLA TÖÖLÖNRANTA

Töölönranta on tyylikäs kohtauspaikka Töölönlahden rannassa aivan Suomen Kansallisoopperan vieressä. Valoisa ravintolasali ja viihtyisä takkabaari tarjoavat vuodenaikojen mukaan muuttuvat avarat näkymät Hesperian puistoon ja Töölönlahdelle. Ravintolan sisustuksessa on käytetty paljon pehmeitä ja lämpimiä luonnonmateriaaleja ja värejä. Töölönrannan keittiö on modernin skandinaavinen ottaen vaikutteita Euroopasta.

Perheet Safkaa Töölönrannassa la 21.1.2017 klo 12-17
Tulkaa koko perheen ja tuttujenne voimin nauttimaan ihanaisesta tammikuisesta lauantaista hyvän ruoan ja seuran kera. Normaalin blinipöytämme lisäksi on tuolloin lapsille katettuna oma kokonaisuus, josta kaikille varmasti löytyy mieluista! Pöydän voi varata online royalravintolat.com/fi/ravintolat/ravintola/toolonranta tai puhelimitse (puh. 09 6128 5700). Mainitsethan varatessa #PerheetSafkaa.

Helsinginkatu 56 , puh. 09 6128 5700, www.toolonranta.fi