language
FI
EN

12 vinkkiä DocPointiin

23.1. - 29.1.2017 järjestettävä DocPoint tuo Helsingin valkokankaille parhaat dokumentit Suomesta ja maailmalta. Suomessa se on ainoa vain dokumenteille omistettu tapahtuma ja lajissaan se on Pohjoismaiden suurimpia. Elokuvanäytösten lisäksi DocPointin ohjelmistoon kuuluu muun muassa keskustelutilaisuuksia, seminaareja, industry-tilaisuuksia, klubeja ja Masterclass.

DocPointin tiedottoja Sirje Niitepõld kasasi My Helsingille omat tärppinsä tämän vuoden ohjelmistosta, festivaalinen koko ohjelmisto löytyy osoitteesta docpoint.info

12 vinkkiä DocPointiin

Black Hole Mama (Heidi Piiroinen)
Jakomäentie 6 oli ensimmäinen 1960-luvulla rakennettu Helsingin kaupungin vuokratalo, joka purettiin. Asukkaat joutuivat jättämään kotinsa ja ystävänsä. Black Hole Mama on kertomus siitä, miten ihmiset tulevat toimeen muutoksen kanssa. Mikään ei katoa, mutta kaikki muuttuu.

Sielunmetsä (Anu Kuivalainen)
Metsä on elävä organismi, henkinen pakopaikka ja inspiraation lähde. Yhdet tekevät taidetta puiden katveessa, toiset metsästävät ja joku järjestää teknobileitä metsän keskellä. Sielunmetsä on kurkistus metsää rakastavan suomalaisen kansan elämään.

Tulevilla rannoilla - Little Yellow Boots (John Webster)
Millaisen perinnön jätämme ihmisille, jotka tulevat meidän jälkeemme? Voiko yksi ihminen vaikuttaa koko maailmaan? Näitä kysymyksiä pohtii ohjaaja John Webster testamentissaan lapsenlapsenlapselleen Doritille. Webster kietoo menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden dokumentiksi siitä, miten jokainen meistä voi vaikuttaa..

All These Sleepless Nights (Michal Marczak)
Aikuisuuden kynnyksellä olevat Christopher ja Michal vaeltavat pitkin Varsovan öisiä katuja matkalla klubeilta kotibileisiin, rantareiveistä aamuisille jatkoille. Huolettoman hedonismin nimeen vannovat ystävykset haluavat elää jokaisen hetken täysillä, ja jos unohtavat hengittää, sitä parempi.

In Bed With Madonna (sing along) (Alek Keshishian)
Kulttidokumentti In Bed with Madonna seuraa popin kuningattaren Blond Ambition -kiertuetta vuonna 1990. Livevetoina kuullaan “Holiday”, “Express Yourself”, “Like a Virgin”, “Vogue” ja monta muuta klassikkoa, joita ei voi kuunnella laulamatta mukana!
La 28.1. klo 20.00, Orion

Houston, We Have a Problem! (Žiga Virc)
Kylmä sota ja kuulennot ovat yhden aikakauden merkkipaaluja. Samalla ne ovat myös salaliittoteorioiden polttoainetta. Žiga Vircin elokuva kertoo koskettavan, kutkuttavan ja huvittavan tarinan Yhdysvaltojen ja Jugoslavian salaisista avaruusohjelmakaupoista 1960-luvulla. Mutta mikä siitä on totta?

The Happy Film (Stefan Sagmeister)
Stefan Sagmeister on graafinen suunnittelija, joka asuu unelmiensa kaupungissa ja tekee töitä Rolling Stonesille ja Jay-Z:lle. Hän kuitenkin arvelee, että elämällä on oltava jokin muukin merkitys. Siksi hän päättää muuttaa itsensä ja onnellisuudenetsintäntä taideprojektiksi.

Rodnye (Close Relations) (Vitali Manski)
Pitkän linjan dokumenttiohjaaja Vitali Manski, itse Neuvosto-Ukrainassa syntynyt Venäjän kansalainen, matkustaa Ukrainaan selvittämään, millainen on hänen perheensä, ja koko Ukraina, vallankumouksen jälkeen. Menneisyys vaikuttaa nykyhetkeen, ja sieltä saattavat löytyä myös koko Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin juuret.

Life, Animated (Roger Ross Williams) Animated (Roger Ross Williams)
Owen Suskin oli kolmevuotias kun hän lakkasi puhumasta. Uusi kieli ja yhteys muihin ihmisiin löytyi yllättävästä paikasta: Disney-elokuvien kautta. Simbasta, Jafarista, Arielista ja kumppaneista tuli keino ymmärtää sosiaalista maailmaa ja omia tunteita. Life, Animated on lämmin kuvaus siitä, miten vaikeista ajoista voi päästä yli tarinoiden voimalla.

Amateurs in Space (Max Kestner)
Ohjaaja Max Kestner seurasi kuuden vuoden ajan kahta ystävystä, jotka päättivät toteuttaa unelmansa. He aikovat rakentaa itse oman rakettinsa ja matkustaa avaruuteen. Amateurs in Space on elokuva ihmiskunnan suurista unelmista ja niiden toteuttamisesta.

Human (Yann Arthus-Bertrand)
Human on tutkielma ihmisyydestä. Se esittelee rehellisesti ihmiskunnan synkkyyden,kauneuden, tunteet laidasta laitaan ja elämän sattumukset. Ihmisten tarinat yhdistyvät hengästyttävän kauniisiin kuviin planeetasta. Lopputulos on kaunis ja kunnianhimoinen oodi maailman kauneudelle.

VoxPoint: Kinofoninen Konsertti: First Orbit (Christopher Riley)
Vuonna 1961 Juri Gagarin näki ensimmäisenä ihmisenä, miltä maapallo näyttää avaruudesta katsottuna. First Orbit -elokuvassa lennetään Gagarinin reitti uudelleen ja kuvataan sanoinkuvaamattomat näkymät nykytekniikkaa käyttämällä. Kinofonisessa konsertissa avaruuteen matkataan Úlfur Eldjárnin, Samuli Kosmisen ja Härö-kollektiivin säestämänä.

docpoint.info Teksti: Sirje Niitepõld