language
FI
EN

Helsingin pulkkamäkiä

Helsingistä löytyy paljon suosittuja pulkkamäkiä, lähes jokaisesta puistosta löytyy joku nyypylä, jossa on hyvä laskea mäkeä. Listasimme esimerkkejä kaupungin suosituimmista pulkkamäistä.


Kaivopuisto

Helsingin vanhin ja tunnetuin puisto sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien äärellä Ullanlinnan vieressä. Ullanlinnanmäen rinne on yksi Helsingin suosituimmista pulkkamäistä, jonka laelta avautuu kaunis näkymä Merisatamaan päin. Lähellä sijaitseva Tähtitornimäen pulkkamäki on myös käymisen arvoinen. Mäenlaskun jälkeen voi suunnata lämmittelemään Löylyyn tai kaakaolle Café Ursulaan.

Paloheinän pulkkamäki

Hieman hurjempaa pulkkamäkeä etsivien kannattaa suunnata Paloheinän jäähallin takana sijaitsevaan Paloheinän pulkkamäkeen. Koko perheen retkipäivän voi päättää läheiseen kahvioon Paloheinän ulkoilumajassa. Ulkoilumajan pukuhuoneista löytyvät suihkut ja aulassa on 1€ pantilla toimivia tallelokeroita.

Malminkartanon pulkkamäki

Malminkartanonhuipulta eli täyttömäeltä avautuvat kauniit näkymät ja sieltä pystyy lisäksi bongaamaan Helsingin maamerkkejä. Mäki on tosiharrastajien sekä paikallisten suosiossa. Malminkartanon aseman läheltä löytyy ravintoloita sekä kahviloita.

Sinebrychoffin puisto

Bulevardin länsipäässä sijaitsevassa Koffin puistossa on talvisin suosittu pulkkamäki. Jos nälkä yllättää, voi pulkkailun jälkeen tehdä kierroksen Hietalahden kauppahallissa. Herkkusuiden kannattaa kokeilla Kitty’s milkshake bar:in pirtelöitä.

Topeliuksen puisto

Perheen pienimpien kanssa kannattaa suunnata Taka-Töölön Topeliuksen puistoon. Lapset pysyvät kapuamaan mäen päälle itsenäisesti, sillä puiston pulkkamäki on hieman loivempi. Lähistöllä sijaitsee Töölön kirjasto, ja lämmittelemään voi lähteä myös Café Regattaan.

Kaisaniemen puisto

Kaisaniemen puisto on suosittu puisto keskustan tuntumassa, Rautatieaseman ja Kansallisteatterin takana. Talvisin puiston kukkula on suosittu pulkkamäki, josta lähtee jyrkempiäkin rinteitä.

Alppipuisto

Linnanmäen läheisyydessä, junanradan vieressä. Alppilassa sijaitseva iso puisto on talvella suosittu paikka pulkkailla. Pulkkamäkeen pääsee kätevästi raitiovaunuilla 2 ja 3.

Taivaskallio

Taivaskallio sijaitsee Käpylässä Pohjolankadun, Panuntien, pääradan ja Käpyläntien rajaamalla alueella. Lähes 60 metriä korkea kukkula on suosittu pulkkamäki. Laskiaisena lasketaan mäkeä sankoin joukoin Käpylän Lions -klubin järjestämässä perinteisessä Taivaskallion laskiainen -tapahtumassa.

Muita pulkkamäkiä:

Annalan pulkkamäki
Käpylän Taivaskallio
Herttoniemen liikuntapuisto
Sorsavuori
Tuorinniemi
Kontulan Kelkkapuisto
Vuosaaren Mustankivenpuisto
Meri-Rastilan Haruspuisto
Kivikon täyttömäki
Alppikylän huippu
Hiidenkiven puisto
Pohjois-Haagan Peikonhampaan mäki
Savelan mäki
Pirkkolan liikuntapuisto
Tove Janssonin puisto
Paavalinkirkon puisto
Lauttasaaren Pyrkän mäki
Väinämöisen puisto


Teksti: Ida Salo, Aleksi Pahkala Kuva: Rami Hanafi