language
FI
EN

Samuli Kosminen

Samuli Kosminen on Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä perkussionisteja ja rakentaa omat rytmiavaruutensa hyödyntämällä erilaisten lyömäsoitinten ohella esimerkiksi leluja, roskia ja sampleja. Monessa mukana ollut Kosminen tunnetaan mm. islantilaisen Múm-yhtyeen ja suomalaisen haitarivelho Kimmo Pohjosen taustalta.

Vuoden 2017 DocPoint-festivaalilla keskiviikkona 24.1. Savoy-teatterissa matkataan Christopher Wilsonin First Orbit -elokuvan kinofonisessa konserttinäytöksessä avaruuteen Úlfur Eldjárnin, Samuli Kosmisen ja Härö-kollektiivin livemusiikin säestämänä. Úlfur Eldjárnon on islantilaisen Apparat Organ Quartet -yhtyeen perustajajäsen ja tunnettu myös elokuvasäveltäjänä.

SUOMENLINNA

Vaikka Suomenlinna onkin varsinkin kesällä, eritoten päiväsaikaan turisteja pullollaan, on se silti ehdottomasti yksi lempipaikoistani Helsingissä. Suosittelen vierailua esim elo-syyskuussa aurinkoisen päivän iltana. Tai keskellä talvea kirkkaana ja kirpeänä pakkaspäivänä. Kahvi- tai teetuokioksi tunnelmalliseen Suomenlinnan Lelumuseoon. Ihanat leivonnaiset ja kiehtova kokoelma vanhoja elettyä elämää huokuvia leikkikaluja. Ja pötköttelemään jollekkin syrjäiselle salaiselle rantakalliolle Susisaaren länsilaidalle. Tai fikkarin kanssa seikkailemaan lasten kanssa pimeisiin tunneleihin ja holveihin.
lelumuseo.fi
suomenlinna.fi

WHS TEATTERI UNION

Tällä hetkellä mielenkiintoisin venue valtavirrasta poikkeavan elokuvan, teatterin, musiikin, nykysirkuksen ym esitystaiteen saralla helsingissä. Vanha pornoleffateatteri, jonka vessoissa vielä nähtävissä symppikset alkuperäiset leffamainokset ja kuvat 70-luvulta. Mykkäelokuvia, kinokonsertteja, nykyteatteria, tanssiteoksia, keikkoja….
teatteriunion.fi
Unioninkatu 45 LH 1-2 / Siltavuorenranta 18

TAUKO DESIGN

Paikallisia persoonallisia ja laadukkaita designvaatteita kierrätysmateriaaleista naisille ja miehille. Konstailematonta mutta tyylikästä ja todella kestävät ja käytännöliset materiaalit. Flagship storeen Katajanokalla on aina yhtä mukava ja tervetullut fiilis astua sisään pääoven, eli ikkunan kautta.
taukodesign.com
Kanavaranta 15

THÉHUONE

Ihana teekauppa ja teehuone! Ihanat ja laadukkaat valikoimat! Ihanan asiantunteva henkilökunta! mmmmmmmm.
thehuone.com
Eerikinkatu 10

LINNANMÄEN VUORISTORATA

Paras laite huvitteluun Helsingissä! Se missä meidän rakas vanhuksemme häviää ehkä maailman isoille, hurjemmille ja uudemmille radoille, se kompensoi tunnelmallisella (ehkä hiukan pelottavalla?) kolinalla, natinalla ja fiiliksellä. Lempikohta radalla on pimeä lopputunneli jossa puun ja tervan koukuttava tuoksu houkuttelee hyppäämään taas uudelle kierrokselle.
linnanmaki.fi
Tivolikuja 1

CUSTOM SOUNDS

Custom Sounds tituleeraa itseään "Kitaristin karkkikaupaksi", minä luonnehtisin sitä enemmänkin "Kenen vaan ennakkoluulottoman ja soundi-arsenaaliaan rohkeasti laajentavan muusikon karkkikaupaksi". Loistavat valikoimat efektilaitteita, vahvistimia ja tarvikkeita - toki ehkä ensisijaisesti kitaristeja ajatellen. Maailman siisteimmät ja inspiroivimmat ja laadukkaimat pedalboardit customoituna asiakkaan tarpeisiin. Erittäin asialleen omistautunut henkilökunta.
customsounds.fi
Meritullinkatu 15 b

HAKANIEMEN HALLI, VANHA KAUPPAHALLI JA HIETANIEMEN HALLI

Vanhat tunnelmmalliset kauppahallit, aina mukava vierailla ja tehdä ostoksia ja vaihtaa kuulumiset tuttujen myyjien pikkuputiikeissa. Pysyvinä suosikkeina eritoten "Juustoliike Lentävä Lehmä" Hakaniemen Hallissa, "Vegetaari" Vanhassa Kauppahallissa ja "Soppakeittiö" (ah mikä bouillabaisse!!) Vanhassa Kauppahallissa ja Hietaniemen Halissa.
hakaniemenkauppahalli.fi
vanhakauppahalli.fi
hietalahdenkauppahalli.fi

docpoint.info Kuva: Dorit Salutskij