Innostavien yleisöopastusten sarja

20.2.2025 | 17:00 – 24.4.2025 | 18:00

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki

Innostavien yleisöopastusten sarja Hotelli- ja ravintolamuseossa

Hotelli- ja ravintolamuseon kevään 2025 kattauksesta löytyy kolme ruoka- ja juomakulttuuriin sukeltavaa yleisöopastusta. 

Oppaana toimii museolehtori Aino Malminen. 

 

Hotelli- ja ravintolamuseo

20.2.-24.4.2025

 

Opastukset:

20.2. klo 17.00 NAM YÖK HÄH – Mistä on ruokaperinteet tehty? 

Helmikuun herkkuna Hotelli- ja ravintolamuseo tarjoaa opastuksen museon ruokaperinteistä kertovaan näyttelyyn. Oppaan johdolla tutustutaan ja pohditaan ruokaperinteiden moninaisuutta. Samalla myytit murtuvat ja antavat tilaa ajatella myös toisin.

 

20.3. klo 17.00 Aurinkokuivattuja porkkanoita -näyttely

Maaliskuussa yllätytään kuvataiteilija Anu Tuomisen ruokaan ja juomaan liittyvistä teoksista, jotka ovat vallanneet museon. Opastuksen aikana bongataan teoksia, ihastutaan teosnimien sanaleikeistä ja pohditaan teosten merkityskerroksia.

 

24.4. klo 17.00 Makuasioita

Makuasioita-näyttely tarjoaa kurkistuksen ruoka- ja juomakulttuurin moninaisuuteen ja rakentumiseen. Vierailun aikana historiallinen tieto ja kävijöiden kokemukset voivat sekoittua oivalluksia herättävällä tavalla.

 

Sisäänpääsy 6-16€, kesto n. 45 min

Opastukselle mahtuu noin 20 henkilöä, ei ennakkoilmoittautumista

Kierrokset ovat suomenkielisiä

Opastus ruokaperinteitä esittelevässä näyttelyssä.