Valokuva Kaapelitehdas / Kuva: Martin Sommerschield, Kuvio Oy

Kaapelitehdas

Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki

Ruoholahdessa sijaitseva Kaapelitehdas on yksi Suomen suurimmista kulttuurikeskuksista.

Entisestä merikaapeleita valmistaneesta rouheasta tehdasmiljööstä löytyy runsaasti tekemistä, näkemistä ja kokemista kaikille kulttuurin ystäville.

Poikkea museoon, vaikutu tanssista, hullaannu harrastuksista, nauti festivaalista, herkuttele hetkessä ja insipiroidu tekemisen vapaudesta.

Kaapelitehtaalla toimii mm. kolme museota (Suomen valokuvataiteen museo, Hotelli- ja ravintolamuseo sekä Teatterimuseo), gallerioita, tanssiteattereita, ravintoloita ja kahviloita, taidekouluja sekä taiteilijoita, bändejä ja erilaisia luovien alojen yrityksiä. Helmikuussa 2022 Tanssin talo avasi ovensa Kaapelitehtaan vieressä.

Kaapelitehtaan vuokrattavissa tiloissa järjestetään festivaaleja, seminaareja, messuja, konsertteja ja näyttelyitä ympäri vuoden.

Kahvila- ja tapahtumatila Kaapelitehtaan Konttori on talon sydän ja olohuone. Se tarjoaa kaikille Kaapelitehtaan kävijöille viihtyisän levähdyspaikan.

Kaapelitehtaan katettu aula ja pääsisäänkäynti Lasipiha on ainutlaatuinen tila Helsingissä. Siellä kävijöitä palvelee infopiste, lipunmyynti sekä lahjatavaroita myyvä Tehtaanmyymälä.