Valokuva Roi Ruuskanen

5x2- ja 2x5 -taidekurssit Annantalolla, kevät 2022

Annankatu 30, 00100 Helsinki
Annantalo

Löydä Annantalon 5x2- ja 2x5-taidekurssien tiedot kootusti täältä. Kevään 5x2-opetus on peruttu.

Annantalo kutsuu kaikki helsinkiläiset alakoululuokat 5x2- tai 2x5-taidekurssille! Taidekurssit ovat viiden viikon (2 taideoppituntia/viikko) ja kahden viikon (5 taideoppituntia/viikko) pituisia. Jokainen luokka pääsee taidekursseille kerran alakouluaikanaan. Kurssit ovat maksuttomia. 

Ilmoita luokkasi alla olevien linkkien kautta: 

5x2-kurssit 1.-6.-luokille (peruttu)

5x2-kurssit 4.-6.-luokille (peruttu)

2x5-taidekurssit 5.-6.-luokille 

Taidekurssit erityisluokille (täynnä)

Svenskspråkiga klasser (fullbokad)
Huom. Otamme ruotsinkielisille kursseille ensisijaisesti ruotsinkielisiä luokkia. Kielikylpyluokat voivat tiedustella mahdollisesti vapautuvia kursseja suoraan sähköpostitse.

HUOM.! Annantalon 5x2-taideopetus on peruttu keväältä 2022. Toteutamme kevään taideopetuksen Taideverkko-etätaidekursseina, joista löydät lisää tietoa täältä.
Kevään 2x5-taideopetus toteutuu tämän hetkisten tietojen mukaan läsnäopetuksena.

Osallistuva luokka jakautuu pienryhmiin, jotka opiskelevat eri taideaineita. Ryhmät pysyvät samoina koko kurssin ajan. Taideaineiden kirjo ulottuu kuvataiteista media-aineiden kautta esittäviin taiteisiin.  

Viiden opetuskerran 5x2-taidekurssien opetuskerrat järjestetään kahdesti päivässä, kello 9.15-10.45 ja 11.15-12.45. 2x5-taidekursseille luokat tulevat sen sijaan kaksi kertaa, molemmilla kerroilla kurssipäivän pituus on 5 oppituntia, klo 9.15–13.30.  

5x2-kurssit on suunnattu 1.-6.-luokkalaisille. Suosittelemme kuitenkin että 1. luokkalaiset osallistuvat vasta kevätlukukaudella aikaisintaan. 2x5 -kursseille otetaan pääasiassa vain 5.–6. -luokkia, sillä pitkä ja intensiivinen päivä on paitsi antoisa, myös rankka. 2x5-kursseille otetaan eväät mukaan. 

Annantalon opettajista suuri osa on taiteilijoita, ja osalla on oman taidealansa pedagoginen koulutus. Vuosittain Annantalon 5x2-taideopetuksessa käy n. 200 koululuokkaa eli yli 3500 oppilasta. 

ANNANTALON TAIDEAINEET

Annantalolla 5x2- ja 2x5-kurssien taideaineet vaihtelevat vuosittain jonkin verran. Kurssisuunnittelija ilmoittaa luokallenne valitut taideaineet erillisellä viestillä, kun kaikki luokat ovat ilmoittautuneet. Tämän jälkeen voitte jakaa oppilaat taideainekohtaisiin pienryhmiin ennen kurssin alkua. 

Lukuvuonna 2021-22 tarjolla olevat taideaineet ovat:
Animaatio
Arkkitehtuuri
Elävä kuva
Grafiikka
Keramiikka
Kuvataide
Musiikkistudio
Nukketeatteri
Sanataide
Sarjakuva
Sirkus
Tanssi
Teatteri
Tekstiili- ja kuvataide
Valokuvaus
Video
Äänitaide 

Erityisluokkien monitaiteiset taidekurssit:
Tanssi ja kuvataide
Kuvia, ääniä ja tarinoita