Aatu & Jamie's stand-up summer: Fathi Ahmed & co – Helsingin elävät kadut

Eteläesplanadi 1, 00130 Helsinki
Espan lava

Lauantaina Aatun ja Jamien vieraina nähdään Fathi Ahmed, Leo Viking Holmström ja Katriina Kettunen.

Lauantaina Aatun ja Jamien vieraina nähdään Fathi Ahmed, Leo Viking Holmström ja Katriina Kettunen.

Aatu Raitala and Jamie MacDonald have hosted Cafe Mascot's legendary English language stand-up club for nearly a decade, and now they're taking over Espan lava with a bunch of friends.

Aatu is also the host of Takakeno stand-up club, appears very relaxed and witty on Finnish TV, and is everyone's dad with a Lappeenranta accent. Jamie's a Canadian import who co-hosts theatre's current obsession Punch Up! -Resistance and Glitter, and takes queerness wherever he goes.

Every show has a fresh lineup, with some of Helsinki's best comics headlining. Most shows are in English with a few in Finnish.

Free admission!

Fathi Ahmed:

Luulitko että sinulla oli vaikea lapsuus? Kokeilepa mitä on olla samaan aikaan somali, suomalainen ja teini Järvenpääläisessä lähiössä, vahvojen musliminaisten vaativassa kasvatuksessa. Tästä ja kaikesta muustakin löytyy onneksi loputtomasti materiaalia komediaan. Fathin lakoninen tyyli viimeistelee kokonaisuuden, joka riipaisee samalla kun kipeyttää vatsa- ja poskilihakset naurusta.

Fathi on stand up -koomikko, käsikirjoittaja ja näyttelijä joka aloitti stand up komiikan 2013. Fathin komediatyyli herätti alusta asti paljon kiinnostusta ja hän on edennyt alalla nopeasti

Fathi palkittiin “Vuoden stand up -tulokas” -tittelillä vuonna 2014 ja Kallio Komediabolagetin “Vuoden uusi kyky” -Jorma-palkinnolla vuonna 2015.Nykyään Fathi on komediafestivaalien vakioesiintyjä ja hän on tehnyt yli 1000 stand up keikkaa ympäri Suomea. Fathin stand uppia on voinut nähdä mm. Nelosen “Stand Up!” -ohjelmassa.

Stand upin lisäksi Fathi on näytellyt useissa TV-sarjoissa ja elokuvissa, kuten elokuvassa Aurora, ja TV-sarjoissa Aikuiset, Modernit miehet ja Rakkaus ja laki. Fathin huumori on henkilökohtaista ja absurdia, mutta perustuu aina aitoon havaintoon.