Acting for Climate: BARK – Metsäsirkusesitykset perheille

Nykysirkusta puissa ja puiden latvoissa! BARK on runollinen, näyttävä ja ajatuksia herättävä teos metsälle, yleisölle ja viidelle taiteilijalle.

Nykysirkusta puissa ja puiden latvoissa! BARK on runollinen, näyttävä ja ajatuksia herättävä teos metsälle, yleisölle ja viidelle taiteilijalle.

Acting for Climate kutsuu sinut teoksellaan BARK kokemaan nykysirkusta puissa ja puiden latvoissa. BARK on ulkoilmaesitys, joka tarjoaa uudenlaisen näkökulman kokea lähimetsämme metsäkävelyn ja sirkuksen muodossa, kaikkia aisteja aktivoiden. Teos tuodaan ja luodaan uudelleen kunkin metsän erityislaatuisuuden mukaan.

Esitys yhdistää ryhmäakrobatiaa, vertikaalitanssia, fyysistä teatteria ja tanssia yhdessä äänimaisemien ja runollisen tekstin kanssa. Kaikki tapahtuu puissa, puiden kanssa ja niiden ympärillä. Esitys on luotu yhteistyössä ilmastotutkijoiden kanssa ja perustuu Karen O’Brienin teoriaan sosiaalisesta muutoksesta.

BARK sai ensi-iltansa Tanskassa keväällä 2021. Se on kiertänyt kesän Ruotsissa ja saapuu vihdoin Suomeen elo-syyskuussa 2021. Kiertue tehdään polkupyörillä niin suurelta osin kuin mahdollista mahdollisimman pienen ympäristökuormituksen vuoksi.

Acting for Climate on tanskalais-norjalainen nykysirkusryhmä, joka toimii taiteen ja ympäristönsuojelun risteyskohdassa. Vuonna 2015 perustetun ryhmän tavoitteena on innostaa ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Ryhmä pyrkii kehittämään taidekenttää ja muuttamaan maailmaa tieteiden ja taiteiden välisen yhteistyön kautta.

Idea ja konsepti: Heidi Miikki (FI), Abigael Winsvold (NO), David Eisele (DE), Frøydis Dahlø (NO) ja Emma Langmoen (NO)
Esiintyjät: Heidi Miikki (FI), Abigael Winsvold (NO), Fabian Hansen (DK), William Yazaki (DK) ja Stina Kopra (FI)
Outside eye: Rebecca Tiger (SE) ja Karen O’Brien (NO / US)

Esitys on luotu seuraavien tahojen tuella: Nordisk Kulturfond, SPENN Norway - Scenekunstbruket, Statens Kunstfond, Taiteen edistämiskeskus - Taike, DYNAMO - Workspace for circus & performing arts, Bergsmyrene Gård sekä monen upean ihmisen tuella ja avulla, suuri kiitos teille! Kiitos myös kaikille esitykseen osallistuville metsille ja puille.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Tanssiteatteri Hurjaruuth ja Kulttuurikeskus Stoa.

Teos kiertää yhteensä noin 2 km matkan 70 minuutin aikana.

Suosittelemme varautumaan ulkoiluvaattein luonnossa kaikenlaisissa sääolosuhteissa. Esitys on kävelyteos, joka tapahtuu poluilla metsässä, jotka eivät valitettavasti ole esteettömiä pyörätuolilla tai lastenrattailla saapuville asiakkaille. Ota yhteyttä järjestäjätahoon mikäli sinulla on erityistoiveita.
Huolehdithan riittävistä turvaväleistä koko esityksen ajan. Suosittelemme lisäksi kasvomaskin käyttöä yleisön jäsenille.

Yleisöä rohkaistaan saapumaan esitykseen mahdollisimman ilmastoystävällisin vaihtoehdoin, polkupyörillä, julkisella liikenteellä, tai jaetuin kyydein.

Esitys tapahtuu säävarauksella ja esitys perutaan tai siirretään esimerkiksi kaatosateen tai myrskyn takia.

Kesto n. 1 h
Kieli: suomi, englanti (+ ruotsi)
Ikäsuositus: 6+

Järj. Stoa ja Tanssiteatteri Hurjaruuth/Ruutia! -festivaali

Sulje