Africa Night @ Malmitalo

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Toukokuussa Malmitalolla juhlistetaan afrikkalaisia kulttuureja ja Helsingin moninaisuutta.

Toukokuussa Malmitalolla juhlistetaan afrikkalaisia kulttuureja ja Helsingin moninaisuutta.

Tapahtumassa esiintyy kaksi huikeaa länsiafrikkalaistaustaista bändiä ja Malmitalon aula muuntautuu Afrikkalaiseksi basaariksi. Sydämellisesti tervetuloa alkukesän juhlaan!

OHJELMA:
17.00 Afrikkalainen basaari
19.00 Cheick Cissokho
19.50 Väliaka & Afrikkalainen basaari
20.30 Yelee

VAPAA PÄÄSY

CHEICK CISSOKHO

Cheick Cissokho on senegalilaisen erittäin arvostetun muusikkoperheen Cissokho Jalikundan jäsen. Perheen miehet ovat omistautuneet kaunisäänisen kora-harpun soitolle katkeamattomana ketjuna jo 1200-luvulta lähtien. Pitkään Suomessa asunut kora-harpun taitaja Cheick Cissokho soittaa myös perkussioita, erityisesti djembeä ja Senegalin eteläisen alueen Casamancen perinteisiä lyömäsoittimia. Cheick vaikuttaa useissa eri yhtyeissä (mm. Sila Fato, Afro Chamber Music, Mama Africa, Cheick Trio, Badinkunda).

Cheick Cissokhon musiikin kiehtovat melodiat lumoavat kuulijansa, kun senegalilaiset perinnerytmit yhdistyvät moderneihin äänimaisemiin. Cheick työstää parhaillaan debyyttialbumiaan, Koulouro. Malmitalon keikalla päästään kuulemaan kappaleita Koulouro-albumilta loistavien muusikoiden tulkitsemana sekä nauttimaan koran taianomaisesta soundista.

YELEE

Yeleen konsertissa nautitaan Länsi-Afrikan rikkaan musiikkiperinteen rytmeistä, ihastuttavasta tanssista sekä komediasta. Suomeen asettuneet griottimuusikot Issa Dembele, Adama Kone, Issiaka Dembele ja Siaka Coulibaly ovat kotoisin Burkina Fasosta ja Malista. He soittavat Mande-kulttuurialueen perinteistä musiikkia. Showssa nähdään myös Manden alueen tansseihin erikoistuneen tanssinopettaja Annina Tuhkusen upeita tanssinumeroita.

Vastustamattoman tanssittavasta musiikista säteilee valtava aurinkoenergia ja ilo. Balafonien ja djembejen vaikuttavat rytmit ravitsee kehomme ja sielumme. Mieli pääsee kauniille ja värikkäälle matkalle Länsi-Afrikkaan.

AFRIKKALAINEN BASAARI

Malmitalon aula muuntautuu tapahtuman ajaksi basaariksi, joka esittelee afrikkalaistaustaisia ja afrikkalaisista kulttuureista inspiroituneita suunnittelijoita sekä kojumyyjiä. Tarjolla on mm. käsitöitä, laukkuja, sisustustuotteita, luomukosmetiikkaa, koruja ja vaatteita. Basaaritunnelmaa ja sen tuotteita voi ihastella ennen keikkoja klo 17 alkaen ja väliajalla. Jos haluat myymään basaariin, ota yhteyttä [email protected]

VAPAA PÄÄSY
Huomioithan, että Malmisalin keikoille mahtuu 200 katsojaa. Yleisö otetaan saliin saapumisjärjestyksessä.

Ikärajaton