Valokuva Marita Haukemaa

Ajan Lennätin

Vuoden viimeisten auringonsäteiden painuessa mailleen syttyvät Helsingin taivaalle lasersäteet. Teos on osa Helsingin etäuuttavuotta.

Vuoden viimeisten auringonsäteiden painuessa mailleen syttyvät Helsingin taivaalle lasersäteet, jotka morsettavat merkkisarjaa ”2020–2021” kaikkiin ilmansuuntiin Olympiastadionin tornista.

Morsetus on nähtävissä kaupungin taivaalla ja kuultavissa paikalla olevien kaiuttimien sekä analogisen radiotaajuuden välityksellä taajuudella 105,8 MHz. Radiolähetykseen voi myös lähettää uudenvuoden lupauksia ja toiveita verkon kautta. Mistä sinä unelmoit vuodelle 2021? Kenelle haluaisit välittää uudenvuoden sähkeen?

Uudenvuoden yöksi Stadikan torniin rakentuu siis eräänlainen moderni lennätin, joka lähettää sanomaa vuoden vaihtumisesta. Se on ajan kulumisesta kertova viesti Helsingin taivaan ylle, ja konkretisoi siirtymän vuoden viimeisestä yöstä ensimmäiseen päivään.

Teos on nähtävissä koko yön ajan, ja sen tarkasteluun voi valita itselleen sopivan ajankohdan ja paikan. Se on nähtävissä verkossa sekä Helsingin alueella erityisesti korkeilta ja esteettömiltä paikoilta, joilta on näköyhteys Stadionin tornille.

Radiolaserteoksen on suunnitellut Ilkka Paloniemi.

Sulje