Valokuva Galerie Anhava (c) Jussi Tiainen

Am anderen Ende der Leine

Fredrikinkatu 43, 00120 Helsinki
Galerie Anhava

Anne Koskisen teoksissa monipuolisten tekniikoiden taidokas hallinta yhdistyy aina saumattomasti niiden käsitteellisiin lähtökohtiin.

Anne Koskisen teoksissa monipuolisten tekniikoiden taidokas hallinta yhdistyy aina saumattomasti niiden käsitteellisiin lähtökohtiin. 

Uusimmassa näyttelyssä hän on palannut taiteilijauransa alkulähteille, maalauksen pariin. Näyttely Am anderen Ende der Leine (Hihnan toisessa päässä) ammentaa maalaustaiteen traditioista ja saksankielisestä kuvatutkimuksen perinteestä, teoksissa katse on tarkennettu arkeen sekä ihmisen ja eläimen monimutkaiseen suhteeseen. 

Paluu siveltimien ja öljymaalin pariin on eräänlainen kotiinpaluu: ei vain opiskeluaikojen Saksaan – missä Koskinen ”seitsemän vuoden ajan opetteli miten öljymaali levitetään kankaalle” – vaan myös lapsuuden vapauteen valita aiheensa. Hän on lähtenyt maalaamaan arkiympäristöään, sitä ympäröivää maisemaa ja kuvastoa, mistä päivänsä muodostuvat. Anne Koskisen arjen estetiikkaa on keväästä asti hallinnut punainen pinseri Sefi, jota taiteilija on kasvattanut yksinomaan saksan kielellä.

Sefi, samoin kuin taiteilijan kissat, näyttäytyvät teoksissa hellän, lähes idealisoivan katseen kautta. Lemmikin ja koiran kouluttamiseen liittyvä kontrolli saa maalauksissa muodon talutushihnasta, joka näyttäytyy teoksissa paitsi vallankäytön välineenä, myös muistutuksena hihnan kahden pään välisestä välimatkasta – etäisyydestä eläimen ja ihmisen välillä.

Galerie Anhava

3.–27.11.2022 ti-pe klo 11-17, la-su klo 12-16

Vapaa pääsy

Sulje