Valokuva Laterna Magica (c) Andi Balogh

Andi Balogh: Under the Northern Sky

Rauhankatu 7, 00170 Helsinki
Laterna Magica

Andi Balogh on unkarilainen valokuvaaja, joka muutti Suomeen vuonna 2009. Under the Northern Sky – näyttely esittelee 2015-2022 välillä luotuja valokuvia

Andi Balogh on unkarilainen valokuvaaja, joka muutti Suomeen vuonna 2009. Under the Northern Sky – näyttely esittelee hänen 2015-2022 välillä luotuja valokuvia, jotka syntyivät kuvausreissulla Lapissa ja Pohjois-Norjassa sekä lisäksi Baloghin kodin lähimetsissä ja merenrannoilla Etelä-Suomessa. 

Valokuvissa yhdistyy ulkoinen maailma sisäisiin todellisuuksiin korostaen syvää yhteyttä luontoon ja rakentavaa voimaa, jolla pohjoinen ilmapiiri vaikuttaa taiteilijaan. Pohjoisen luonto ja sen mystinen tunnelma symboloi näkymättömiä, mutta havaittavia syviä, sisäisiä ja puhdistavia ulottuvuuksia. Kuvien hahmot pyrkivät yhdistymään näihin ulottuvuuksiin ja samalla tavoittelemaan lähdettä.

Näyttely pyrkii nostamaan esille luonnosta virtaavia parantavia voimia, joita moni ihmissielu tarvitsee, varsinkin nykypäivinä. Vetäytyä luontoon, olla läsnä ja antaa näiden sisäisten ulottuvuuksien avautua ja johdattaa katsojia todelliseen itseensä.

Laterna Magica, Kirjagalleria

6.-30.4.2022 ma-pe klo 10-17, la-su klo 10-15

Vapaa pääsy