Angélique Kidjo, Tampo

Tokoinranta, Eläintarhantie, 00530 Helsinki
Huvila-teltta

Kidjoa on kuvattu niin legendaksi, ikoniksi, diivaksi kuin kuningattareksi.

On kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka ovat nähneet Angélique Kidjon livenä, ja niitä, joiden pitäisi nähdä Angélique Kidjo livenä. Ensimmäisen kategorian ihmiset kuuluvat oikeastaan myös jälkimmäiseen kategoriaan. Beniniläisen laulaja-lauluntekijän karisma ei kulu.

Kidjoa on kuvattu niin legendaksi, ikoniksi, diivaksi kuin kuningattareksi. Artisti ei kuitenkaan anna kunnian painon pitää vanhoilla urilla vaan on jälleen tuottelias ja parhaassa terässään. Kidjo julkaisi viime vuonna kiitosta keränneen albumin Mother Nature, joka toi hiphopia afrobeatin ja peribeniniläisen zilinin rinnalle ja vastarintakutsuja rakkauden sanoman keskelle. Levy kokosi yhteen artisteja ympäri Afrikan manteretta ja teemoja ympäri maailmaa.

“Hänen menestyksensä ei ole pyramidi vaan jatkuvasti kasvava piiri”, musiikkimedia Pitchfork kuvaili Kidjoa. Huvila tarjoaa mahdollisuuden liittyä yhdeksi illaksi tuohon musiikillisen ilon piiriin.

Siihen liittyy myös illan avaava Tampo. Orkesterin ohjelmisto koostuu Kusti Vuorisen sävellyksistä ja vanhoista eksoottisista iskelmistä. Yhtyeen Karibian lounge on heinälatoromanttista.