Anikó Kuikka: Eläin Animal Djur – Näyttelyn viittomakielinen opastus

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Anikó Kuikan liikkuvan kuvan installaatioon Eläin Animal Djur järjestetään Caisan galleriassa opastus suomalaisella viittomakielellä.

Anikó Kuikan liikkuvan kuvan installaatioon Eläin Animal Djur järjestetään Caisan galleriassa opastus suomalaisella viittomakielellä.

Eläin Animal Djur on rakkaustarina miehen ja karhun välillä maailmassa, jossa eläimet ovat orjia ihmiselle. Teos on monikanavainen liikkuvan kuvan installaatio sekä live-esitys, joka käsittelee toiseutta ja toiseuttamista.

Jussi ja Roosa perivät maitotilan. Roosan vanhemmat Raimo ja Tuula näyttävät nuorelle parille, miten homma toimii tuotantolinjassa. Eräänä yönä karhu eksyy ulkona nukkuvien lehmien laitumelle, hieho karkaa karhun perässä metsään ja Jussi lähtee karhunkaatoon. Kun Jussi kohtaa karhun, ei hän tapakaan, vaan rakastuu.

Installaatio on nähtävissä Caisan galleriassa to 10.3. – ke 30.3.
Esitykset järjestetään to 10.3. klo 19:00 ja ti 15.3. klo 19:00. Esitysten liput myynnissä osoitteessa https://lippu.fi.

Konsepti ja installaatio: Anikó Kuikka
Esiintyjät: Santeri Helinheimo Mäntylä, Boodi Kabbani, Reetta Koskinen, Eeva Putro, Janina Berman, Heikki Herva, Juha Pihanen, Sohvi Roininen, Marjaana Kuusniemi-Korhonen, Jeme Kuusniemi.
Käsikirjoitus: Joel Slotte
Sävellys: Fraya Thomsen

Teoksen toteuttamista ovat tukeneet HIAP – Helsinki International Artist Programme, Alfred Kordelinin Säätiö, Oskar Öflunds Stiftels, Taiteen Edistämiskeskus.

Sulje