Anne Vaskon kuvitusnäyttely: PAPERI JA SAKSET

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Sympaattiset kuvakirjahahmot valloittavat Kanneltalon gallerian. Heitä katsellessasi kohtaat unelmia, erilaisuutta, salaisuuksia ja ystävyyttä.

Sympaattiset kuvakirjahahmot valloittavat Kanneltalon gallerian. Heitä katsellessasi kohtaat unelmia, erilaisuutta, salaisuuksia ja ystävyyttä.

PAPERI JA SAKSET -näyttelyn nimi kuvastaa Vaskon kuvitustyyliä; kaikki kuvitukset luodaan saksilla paperille! Näyttelykokonaisuuteen kuuluu myös puusta rakennettu "Maailman pienin kulttuuritalo", jossa voi rauhassa lueskella näyttelytilaan koottuja kuvakirjoja. PAPERI JA SAKSET -näyttely pohjautuu Anne Vaskon kuvittamiin kuvakirjoihin. Kuvitusnäyttely on hauska ja filosofinen kokonaisuus, joka kurkistaa sanojen taakse ja esittelee kuvakirjojen visuaalisen maailman. Vaskon kuvitusnäyttely muodostuu pääosin viimeisimpien vuosien kuvakirjojen kuvituksista ja hahmoista: karhusta nimeltä MUR, Ponista, Gorillasta ja tietenkin Mummoista.

Mur, eli karhu on Kaisa Happosen kirjoittama ja Anne Vaskon kuvittama kuvakirja, jonka teemoissa käsitellään unelmia, erilaisuutta ja rohkeutta olla oma itsensä. Murista ilmestyi syksyllä 2021 uusi iltasatukirja: Mur ja metsän ilta.

Poni on Vaskon luoma kuvakirjahahmo. Ponin häntä -kirjassa pienen ponin kautta pohditaan isoksi kasvamista, ystävyyttä ja salaisuuksia. Kirja on osa trilogiaa, jonka kaikissa osissa käsitellään tärkeitä, isoja ja ajankohtaisia asioita.

Gorilla on puolestaan Miikka Pörstin ja Anne Vaskon omaperäinen, vitsikäs ja liikuttava kuvakirja tunteista ja niiden kanssa pärjäämisestä sekä ystävyyden tärkeydestä.

Mummojen kirja! on Reetta Niemelän ja Anne Vaskon hilpeä mummouden ylistyslaulu.

Mur, eli karhu (Tammi, 2020)
Mur ja metsän ilta (Tammi, 2021)
Ponin häntä (Etana Editions, 2021)
Gorilla (S&S, 2020)
Mummojen kirja! (S&S, 2022)

Anne Vasko on kansainvälisesti palkittu kuvittaja ja taiteilija (TaM), jonka työskentely on pääosin keskittynyt lastenkulttuuriin. Vasko on luonut ilmaisuvoimaisilla kuvituksillaan visuaalisen maailman lukuisiin niin omiin kuin muiden kirjoittamiin lastenkirjoihin. Kuvakirjojen lisäksi työskentely ulottuu erilaisiin materiaaleihin, ympäristöihin ja mittakaavoihin - muraaleista postikortteihin.

Näyttely on avoinna Kanneltalon aukioloaikoina.