Valokuva MAA-tila (c) Anneli Nygren/Verna Häyrynen

Anneli Nygren: Fan Fiction

Pääskylänrinne 10, 00500 Helsinki
MAA-tila

Anneli Nygren on videotaiteilija, jonka historiaan kuuluu myös piirustuksia, valokuvia, lauluja, teatteria ja journalismia.

Anneli Nygren on videotaiteilija, jonka historiaan kuuluu myös piirustuksia, valokuvia, lauluja, teatteria ja journalismia. 

"Kun minulta kysytään esikuvia, niin joskus hyydyn täysin. Kun sitten taas luettelen esikuviani, mitään nimiä ei päädy lehteen. Ja sitten joskus toimittaja on löytänyt minulle esikuvia, joista en ole koskaan kuullutkaan.

Julkkikset, idolit ja TV-sarjojen hahmot elävät rinnallamme mutta toisessa todellisuudessa, eikä todellista yhteyttä voi tavoitella- vai voiko sittenkin?

Olen koko urani ajan etsinyt oikoteitä tuolle alueelle. Joskus on mennyt täysin pieleen, joskus on saavutettu jotain aivan muuta kuin oli mielessä - mutta tärkeintä on liikkeelle lähteminen. 

"Tilauksessa" (1993) toimittaja Raina Intola haaveilee Don Johnsonin tapaamisesta, mutta maahamme saapuukin Dallasin Cliff. Rainan pomo ei takaiskua kauan sure, sillä hän on liikkeellä puhtaasti bisnesmielessä. 

Vuosia myöhemmin (2016) rocktähti Jonne 59 haluaa lisätä kysyntäänsä häipymällä hetkeksi näkyvistä. Henkilökunta saa tarkat ohjeet, mutta noudattavatko he niitä liiankin kirjaimellisesti?

Screeningissä on mukana myös musiikkivideoita ja vampyyritarina. Nuottarannan vampyyrissä (2021) taiteentuntija-vampyyri ja residenssitaiteilija saavuttavat symbioottisen yhteyden. "

Anneli Nygren

MAA-tila

1.-29.6.2022 ke-pe klo 14-18, la-su klo 12-17

Vapaa pääsy